Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Polisen på plats för HA-begravningen

Foto: Tomas Leprince

Hundratals Hells Angels-medlemmar från hela världen samlades under eftermiddagen i Köpenhamn för att närvara vid begravningen av Michael Brokside som nyligen hittades död i en poliscell.

Bland besökarna syntes Thomas Möller, ex-president för Hells Angels Sverige.

Den danska polisen höll sig i bakgrunden - men var beredda med en stor piketstyrka.

Begravningen av Michael Brokside var en maktdemonstration från Hells Angels.

Medlemmarna kom redan på förmiddagen till Filips Kirke i Köpenhamn och satte upp helt egna avspärrningar. Hells Angels placerade också ut egna vakter vid kyrkans ingång.

Begravningen följdes av hundratals medlemmar i Hells Angels från hela världen.

Men också av den danska polisen vars taktik var att hålla en låg profil. Några få poliser var synliga men i bakgrunden, bakom några låga hus i närheten av kyrkogården fanns dansk polis motsvarighet till piketstyrkan. De var beredda att agera om det skulle bli oroligt men det behövdes aldrig.

Dock rörde sig polisens civila spanare bland besökarna och fotograferade Hells Angels-medlemmarna diskret.

Kortege genom stan

Strax efter klockan 13 kom Michael Broksides kista följd av en silverfärgad limousine i sällskap med ett 100-tal Hells Angels-medlemmar på motorcyklar.

Kortegen hade kört från det som danskar kallar för "Rockerborgen" på Siljangade i Köpenhamn där han enligt uppgift legat på lit de parade.

Kyrkan rymmer cirka 450 personer och av de ryggmärken som fanns på Hells Angelsmedlemmar som gick in och stod utanför så var det frågan om medlemmar från Baltikum, Tyskland, Holland, Kalifornien, Sverige och ett stort antal länder.

Totalt var det 600-700 personer på plats. Folk stod upp inne i kyrkan för att kunna se och ett hundratal besökare fick stå ute på gatan eftersom de inte fick plats.

Flera från Sverige

Bland gästerna fanns också Thomas Möller, före detta president för Hells Angels Sverige. Han kom tillsammans med fem, sex andra medlemmar från svenska Hells Angels.

Gatan utanför kyrkan blev snabbt fylld av både medlemmar i Hells Angels men också nyfikna Köpenhamnsbor och besökare.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger en åskådare som Kvällsposten talat med.

Fördes till krematoriet

Stämningen inne på begravningen beskrivs som lugn.

Hells Angels rivaler Bandidos hade planerat att närvara vid begravningen, men sent på onsdagskvällen kom besked om att mc-gänget valde att inte komma. Orsaken till avhoppet är oklart.

Strax före 15 var begravningen av Michael Brokside över. Kistan bars ut ur kyrkan och lades på en vagn. Sedan fördes kistan ett par hundra meter längs Kastrupvej till krematoriet alldeles vid kyrkogården.

Färden följdes av Michael Broksides allra närmaste familj, där bakom ett hundratal medlemmar i Hells Angels.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!