Big Slap lockade drygt 12 000 besökare på fredagen och 13 000 på lördagen, enligt arrangören. Foto: FREDRIK SAMUELSONBig Slap lockade drygt 12 000 besökare på fredagen och 13 000 på lördagen, enligt arrangören. Foto: FREDRIK SAMUELSON
Big Slap lockade drygt 12 000 besökare på fredagen och 13 000 på lördagen, enligt arrangören.  Foto: FREDRIK SAMUELSON
Tvådagarsfestivalen Big Slap fyller fem år i år och arrangeras på området Tallriken i Pildammsparken i Malmö. Foto: FREDRIK SAMUELSONTvådagarsfestivalen Big Slap fyller fem år i år och arrangeras på området Tallriken i Pildammsparken i Malmö. Foto: FREDRIK SAMUELSON
Tvådagarsfestivalen Big Slap fyller fem år i år och arrangeras på området Tallriken i Pildammsparken i Malmö. Foto: FREDRIK SAMUELSON
Big Slap från fredagskvällen. Foto: FREDRIK SAMUELSONBig Slap från fredagskvällen. Foto: FREDRIK SAMUELSON
Big Slap från fredagskvällen. Foto: FREDRIK SAMUELSON

En kvinna har anmält sexofredande på Big Slap

Publicerad

Ett sexofredande anmäldes på housefestivalen Big Slap.

Två fall av misshandel, två fall av våldsamt motstånd och ett 30-tal stölder hade också anmälts på söndagen.

Ett 50-tal berusade omhändertogs av polis.

– Det har varit hög arbetsbelastning för polisen på kvällarna, mest med berusade personer, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisregion Syd. 

Big Slap började på fredagseftermiddagen och avslutas sent på lördagskvällen i Pildammsparken i Malmö.

En man misstänks ha misshandlat två personer på lördagskvällen mellan Baltiska vägen och John Ericssons väg. 

– En man misshandlade en person och när en person försökte ingripa så blev han också misshandlad. Gärningsmannen greps, säger Calle Persson.

Kvinna anmälde sexofredande

Vid 23.30 på lördagen anmälde en 32-årig kvinna ett sexuellt ofredande och pekade ut en 39-årig man som är misstänkt.

Polisen hade på söndagseftermiddagen fått in ett 30-tal anmälda stölder och två ärenden om våld mot tjänsteman, varav ett även gäller våldsamt motstånd.

Ett 50-tal omhändertogs

I fredags omhändertogs 24 berusade personer av polisen och nio avlägsnades från området enligt polislagens 13:e paragraf. 

– Enligt ansvariga ordningsvakter gjordes även ett hundratal olika ingripanden från ordningsvakterna, säger Calle Persson.

På lördagen omhändertogs 26 berusade och 21 avvisades och avlägsnades. Ordningsvakter gjorde ett hundratal ingripanden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag