Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Nya uppgifter om våldsfilmen – trappar upp jakten

Polisen: "Vi tvivlar i nuläget inte på att filmen är äkta".
Foto: Skärmdump

En film där en kvinna till synes helt oprovocerat attackeras på öppen gata i Malmö har den senaste veckan vållat stor uppmärksamhet.

Polisen har själva gjort en anmälan om misshandel efter att ha sett filmen – men utredningen har försvårats av att samtliga personer varit okända.

Polisen utgår från att filmen är äkta och polisen har fått konkreta tips att jobba med – inklusive namn på misstänkt inblandade personer.

– Vi har fått tips och vi har uppgifter att arbeta vidare på, säger Hanna Hagberg på polisens avdelning för grova brott i Malmö.

Filmklippet är bara några sekunder långt, men har de senaste dagarna fått stor spridning och vållat kraftiga reaktioner, även utanför Sveriges gränser då brittiska Daily mail har skrivit om filmen.

Filmen ger bilden av att en ung kvinna attackeras, till synes oprovocerat, på öppen gata i Malmö när en ung man smyger upp intill henne och plötsligt riktar ett hårt slag mot hennes huvud.

Enligt polisen är filmen äkta och visar en riktig misshandel.

– Ja absolut, det arbetar vi utifrån, säger förundersökningsledare Hanna Hagberg. 

Polisen vet inte när händelsen filmats, men man har enligt Hanna Hagberg haft kännedom om filmen en längre tid.

– Jag tror att den är relativt ny. Vi stötte på den i våras i ett annat ärende i samband med en telefontömning. Vi ser ofta filmer liknande denna som skickas runt bland personer som vi har att göra med. Men det är ofta svårt att veta om filmerna är på riktigt eller filmade i Sverige.

Personerna i filmen var till en början oidentifierade, och det gäller även den eller de som ligger bakom filmklippet. Något som har försvårat utredningen.

Men nu har utredningen hamnat i ett nytt läge. Polisen har flera konkreta uppgifter att arbeta med.

Enligt polisen gäller det även konkreta namn.

 

Foto: Skärmdump

Utreds av grova brott

Under torsdagen vädjade polisen om tips kring kvinnans identitet i programmet ”Efterlyst” i TV3. 

Ett av de tips som inkom rörde kvinnan som misshandlas i filmen.

– Vi har fått tips om vem det kan vara. Men det är inte utrett, vi har inte hört kvinnan ännu så vi kan inte med all säkerhet säga att det är hon som är målsägande. Hon är kontaktad och hon ska förhöras, säger Hanna Hagberg.

Det finns också tips om en namngiven gärningsman, som är skäligen misstänkt.

– Det finns en namngiven misstänkt gärningsman. Men han är inte delgiven misstanke. Vi har inte hört honom, det finns ytterligare utredningsåtgärder att göra, säger Hanna Hagberg.

Polisen söker fortsatt vittnesuppgifter och information kring händelsen.

 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!