Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i asylboende – misstänks ha varit anlagd

På onsdagskvällen började en flyktingförläggning i skånska Snårestad utanför Ystad att brinna. Nu misstänker polisen att branden var anlagd.
Foto: Anders Grönlund
Asylboendet ligger i Snårestad, utanför Ystad i Skåne.
Foto: Google maps

På onsdagskvällen började en flyktingförläggning i skånska Snårestad utanför Ystad att brinna.

36 personer, varav sex barn fick evakueras.

Nu misstänker polisen att branden var anlagd.

– Vi rubricerar det som grov mordbrand då många människor hade byggnaden som sin bostad, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

På torsdagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar vid flyktingförläggningen i Ystad. Larmet om branden kom 21.30 på onsdagskvällen, då rök syntes från takåsen. Ingen person skadades eftersom samtliga personer snabbt kunde ta sig ut ur byggnaden. 

LÄS MER: Storbrand förstörde del av flyktingboende 

Ena flygeln blev helt utbränd och nu misstänker polisen att branden var anlagd. Byggnaden är avspärrad i väntan på att polisens tekniker ska kunna börja arbeta på platsen. Ännu är det för varmt på platsen. 

Branden ska enligt Ystads Allehanda ha startat i köket. 

– Det finns ingen naturlig orsak till branden och därför inleds en förundersökning om mordbrand, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Grov mordbrand

På flyktingförläggningen bodde 36 personer, varav sex är barn. De kunde i ett tidigt skede evakueras och kommunen arbetade under onsdagskvällen för att hitta boenden för dem. 

– Vi rubricerar det som grov mordbrand. Många människor hade byggnaden som sin bostad och bodde där, dels är det stora värden, säger Anna Göransson.

Polisen har ingen misstänkt i ärenden.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!