Polisen larmad till bråk på asylboende

Publicerad

Polispatruller larmades under söndagen till ett larm om bråk på ett boende utanför Båstad. Enligt de första uppgifterna skulle två personer ha skadats i bråket.

Bråket ska ha uppstått i samband med en fotbollsmatch.

Polisen larmades till platsen klockan 17.19 efter att uppringare berättat att det uppstått bråk på boendet, som enligt polisen ska vara ett boende för asylsökande.

– Det finns inga uppgifter om allvarliga skador, berättade Mia Sandgren på polisens ledningscentral strax efter att larmet gått.

– Det verkar vara flera personer som har bråkar så det kan mycket väl vara så att det kommer en anmälan om misshandel och en motanmälan, berättade Mia Sandgren.

Enligt polisen visade det sig när man kom till platsen att bråket ska ha börjat i samband med en fotbollsmatch för barn eller ungdomar.

Ingen person ska ha skadas allvarligt i bråket, en person som chockades i samband med händelsen undersöktes av ambulanspersonal. Personen bedömdes inte vara i behov av sjukhusvård.

En anmälan om misshandel har upprättats.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag