De två rånarna dök upp vid stängningstid.De två rånarna dök upp vid stängningstid.
De två rånarna dök upp vid stängningstid.
Robert Loeffel från polisen region Syd berättar att rånarna försvann till fots.Robert Loeffel från polisen region Syd berättar att rånarna försvann till fots.
Robert Loeffel från polisen region Syd berättar att rånarna försvann till fots.

Polisen jagar rånarna som hotade med kniv

Publicerad

Med kniv och kofot rånade två unga män en bensinmack i Kristianstad i början av september. De hotade den 21-åriga anställda innan de lämnade platsen till fots. Nu söker polisen efter gärningsmännen.

– De hotar henne med kniv och kofot, säger Robert Loeffel från polisen region Syd. 

Det var vid 22-tiden söndagen 3 september som två unga rånare slog till mot en OKQ8-mack i korsningen mellan Långebrogatan och Allégatan i Kristianstad. Den anställda 21-åringen mötte rånarna i dörren då hon skulle stänga för kvällen.

En av rånarna föste då den anställda kvinnan till kassan och höll en kniv riktad mot hennes huvud. Bakom kassan tvingar rånarna kvinnan att öppna kassan och hjälpa dem att ta det de vill ha.  

– De hotar henne med kniv och kofot och hunsar med henne. Man styr och ställer och knuffar henne framför sig för att nå fram till sitt mål, säger Robert Loeffel från polisen region Syd. 

 

Gärningsmännen fick med sig en okänd summa.

 

Försvann till fots

Efter att ha utfört rånet så försvann de unga männen till fots. Sedan dess har de inte setts till, trots att flera polispatruller kom till platsen efter rånet.  

– De försvinner till fots från macken och sen upphör våra spår, så vi är jätteintresserade av allmänheten om någon har sett någonting i området runt den här macken, säger Robert Loeffel.

Rånarna fick med sig en okänd summa, men enligt polisen handlar det om “en mindre omfattning". 


Den ena rånaren bar en keps med texten "Peace".

 

Gärningsmännens signalement

En av gärningsmännen hade ett par slitna jeans, en långärmad, vit tröja, något som liknar en mörk väst och en keps med texten "Peace". Han hade även en skidmask.

Den andra gärningsmannen bar slitna jeans, en mörk jacka och rånarluva.  

 

Den ena gärningsmannen hade en mörk jacka.

 

Det har skett flera rån i Kristianstad senaste tiden, bland annat ett hotellrån. Men enligt Rober Loeffel är polisen inte säkra på om rånen har något samband. 

– Var och en av utredningarna bedrivs för sig men självklart tittar vi på gemensamma nämnare, säger Robert Loeffel.

Polisen vill ha hjälp

Nu går polisen ut med en övervakningsfilm från rånet i hopp om att få in vittnesuppgifter som kan leda förundersökningen framåt.

Känner du igen gärningspersonerna? Hör i så fall av dig till tips@brottscentralen.se eller vänd dig till polisen på telefonnummer 11414.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag