Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: "Intressanta fynd på platsen"

Enligt vittnesuppgifter till polisen har två personer setts vid platsen i samband skottlossningen i Kristianstad då en 25-årig man skottskadades och en hund dödades.

En 25-årig man sköts i ryggen på Vilan i Kristianstad i går kväll. Även en hund hittades skjuten på platsen. Mannen var känd sedan tidigare av polisen. Den 25-åriga mannen fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund och skadeläget var på morgonen stabilt.

Enligt uppgifter från vittnen till polisen har två personer setts på platsen. Men polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

- Vi har hittat intressanta fynd på platsen, säger Helena Ralmark, presstalesperson på Skånepolisen till Kvällsposten. Men hon vill inte gå in på vad det var för fynd.

- Polisen har förhört 25-åringen på sjukhuset i lund, men kommer hålla fler förhör. Vi kommer även göra dörrknackningar i området, säger hon.

"Kom och ramlade ihop här"

- Mannen kom och ramlade ihop här, utanför min dörr, säger pizzabagaren Elias Malki.

Elias Malki, ägare till Pizzeria Viking på Hagtornsvägen, träffade 25-åringen precis innan han blev skjuten. Mannen kom in och beställde två pizzor, en till sig och en till sin flickvän. Under väntetiden gick mannen ut.

Då var han lugn och avslappnad, och verkade inte alls känna sig stressad eller hotad.

- Han skrattade och skojade, det var ingenting konstigt, säger Elias Malki.

En kort stund senare ramlade mannen ihop utanför Elias restaurangdörr. Tro­ligen blev han skjuten på en parkeringsplats cirka 150 meter bort, och tog sig själv bort till pizzerian. 20.59 fick polisen larmet från några kunder på pizzerian.

"Har fått skott i ryggen"

Abdullah Alewi, 21, var på väg för att beställa mat och såg den skadade mannen.

- Han sa "jag kan inte andas, jag har fått ett skott i ryggen, jag behöver syre". Polisen såg inget skotthål men han vände sig om och de klippte upp hans jacka i ryggen för att se det.

Den skjutne mannen kunde själv berätta om skjutningen.

- Han sa att det var ett automatvapen. Polisen pratade med tre vittnen som jag tror hade sett vad som hänt, säger Abdullah Alewi.

Mannens flickvän kom till brottsplatsen. Hon chockades svårt och hämtades i bil av anhöriga en stund senare.

Även en skjuten hund

På gatan i närheten hittades en hund död, skjuten i bröstkorgen med ett enda skott. Hunden uppges ha bitit den skjutne mannen i benet. Men enligt vittnen på platsen var det parets hund.

- Mannens flickvän grät och sa att hunden var död. Ambulansen körde i väg i hög fart med honom, säger Abdullah Alewi.

I natt kämpade personalen på Centralsjukhuset i Kristianstad för att rädda mannens liv.

Kristianstadspolisens spaningsgrupp sköter utredningen, men har inte gripit någon för dådet. Tekniker på platsen säkrade minst tre, kanske upp till tio tomhylsor, enligt ögonvittnen.

"Tittar på alla håll"

Kristianstad ligger mindre än tio mil från Ronneby, där en 49-årig gängledare hittades ihjälskjuten i måndags. Men enligt polisen finns det inga beröringspunkter mellan brotten.

- Nej, ingenting. Jag tror att man tittar på alla håll och kanter. Det finns inget om att det skulle vara gäng- eller mc-relaterat, säger länsvakt­havande befäl Peter Martinsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!