Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Inga stora fel när kvinna frös ihjäl

Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

Polisen anser inte att några allvarliga fel begicks vid en sökinsats i Sävsjö då en mamma frös ihjäl efter att ha försvunnit i skogen med sin dotter, rapporterar P4 Jönköping. Polisens internutredning når i stort samma slutsats som en åklagarledd utredning av ärendet.

Det var i februari som en mamma och hennes dotter försvann i skogen i Sävsjö utan ordentliga kläder, varpå det tog polisen tolv timmar att hitta dem. De hade då lämnat det asylboendet de bodde på. 

När de hittades, 13 timmar senare, hade mamman frusit ihjäl och dottern var så nedfrusen att hennes fötter fick amputeras. De två hittades under en gran, temperaturen var tolv minusgrader.

Sökte i stort område

Ett vittne pekade ut riktningen där kvinnan och barnet försvann, men polisen sökte brett i ett större område.

Det gjordes bedömningar som senare visade sig vara "både olämpliga och mindre övertänkta", men inte så att det ska föranleda några disciplinära åtgärder, säger Gunnar Edeland, chef för polisens grupp för skiljande- och disciplinärenden, till P4.

Den tidigare åklagarutredningen kom fram till att en bättre samverkan inte hade gjort någon skillnad, då vädret var det stora problemet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!