Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: "Hunden är känd av oss"

En elvaårig pojke blev blev huggen i benet av en hund av rasen amstaff. Hunden på bilden har inget med attacken att göra. Foto: thinkstockFoto: Jan De Wild

Malmö. När lägenhetsdörren öppnades smet den aggressiva hunden ut.

I trapphuset anföll och bet den en elvaårig pojke i benet.

- Hunden är känd av oss, vi har fyra anmälningar på den, säger Mats Attin, kommissarie vid kriminaljouren i Malmö.

Den elvaårige pojken befann sig i trapphuset i hyreshuset på Sorgenfrivägen när han överrumplades av hunden vid 16-tiden i går. Hunden, av rasen amstaff, högg honom i benet.

- Det ser ut att vara en olyckshändelse. När de som bor i lägenheten skulle gå in trängde sig hunden ut, säger Mats Attin.

Pojken togs direkt om hand av sin pappa som är läkare. Pappan såg över såret och körde honom själv till sjukhuset för vidare vård.

Fick sår i vaden

Elvaåringen hade ett mindre sår i vaden som bara behövde sys med några stygn. Skadorna var inte värre än att han hade kunde lämna sjukhuset igen under den tidiga kvällen.

Den attackerande hunden figurerar sedan tidigare i polisens register, enligt Mats Attin finns det fyra anmälningar. I två av fallen har den gått till anfall och huggit människor.

Hunden passas av släktingar till den manlige ägaren. Vanligtvis råder ett strikt ägaransvar enligt lagen om tillsyn av hund och katt.

Polisen tog hunden

Efter attacken togs hunden om hand av polisen och fördes till myndighetens hundstall i nordvästra Skåne.

- Där ska den testas av utbildade poliser. Beroende på resultatet beslutar vi om den är frisk eller ska avlivas, säger Mats Attin.

Enligt en granne är hunden omvittnat aggressiv.

- De måste hålla den nära sig, den försöker alltid slita sig och rusa mot folk den inte känner. Jag har aldrig blivit biten själv men det har varit nära några gånger, säger grannen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!