Tack vare ett uppmärksamt vittne kunde polisen i Malmö avslöja en vapengömma. Foto: TOMAS LEPRINCE
Tack vare ett uppmärksamt vittne kunde polisen i Malmö avslöja en vapengömma. Foto: TOMAS LEPRINCE

Polisen hittade vapen – i moped

Publicerad

Vittnen såg hur en av männen på innergården höll en pistol i handen och larmade polisen.

Kort därefter fick polisen bingo – gömt under sadeln i en moped hittades två vapen, skriver Sydsvenskan.

Insatsen inleddes sent på lördagskvällen när polisen larmades av ett uppmärksamt vittne som sett fyra män uppehålla sig på en innegård i Rosengård. Minst en av dem antogs ha burit en pistol.

De fyra männen gav sig ifrån platsen på två mopeder men vittnet kunde lämna ett gott signalement på både männen och deras fordon.

MC-polis hittade vapenhölster

Flera poliser larmades till platsen och en mc-polis som närmat sig via cykelvägarna uppmärksammade en misstänkt mopedist.

–  Det stämde både klädmässigt och med mopeden så man tog hand om honom och tittade i mopeden där man hittade ett vapenhölster, säger Jerker Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö till Sydsvenskan.

Hölstret var tomt men togs i beslag för teknisk undersökning. Men kvällen slutade ändå med ett vapenbeslag.

Gripen 23-åring känd av polisen

En av de andra patrullerna hittade en moped som stämde bra in på signalementet från vittnet på innergården. Polismännen lyfte på sadeln och hittade två pistoler.

Den gripne 23-åringen beskrivs som välkänd av polisen och anhölls under natten. Fler förhör är att vänta.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag