Ljungby är en stad i chock efter den fyraårige pojkens död. På tisdagen fortsätter polisen att söka igenom området där pojken hittades med hundar och knacka dörr. Foto: Mikael Fritzon
Ljungby är en stad i chock efter den fyraårige pojkens död. På tisdagen fortsätter polisen att söka igenom området där pojken hittades med hundar och knacka dörr. Foto: Mikael Fritzon

Polisen har hört 50 personer

Publicerad
Uppdaterad
Ett tiotal tips har kommit in angående fyraåringens död. Polisen har förhört 50 personer. Ännu finns ingen person misstänkt.
Under tisdagen söker både barn och vuxna tröst i Ljungby kyrka.
- Jag tror att den här händelsen påverkar hela vårt land, säger kyrkoherde Håkan Sjömar till TT.
Polisens brottsutredning fortsätter. Hundpatruller har sökt igenom området i jakten på intressanta föremål. Polisen fortsätter dörrknackning under dagen och är angelägna om att få in nya tips.
- Gör ingen egen bedömning om ni sett något utan låt oss göra den, säger Robert Loeffel, presstalesman på polisen i Kronoberg, till Expressen.se.
Under förmiddagen förhördes 50 personer, både barn och vuxna.

Extra personal på skolan

Fyraåringens död berör hela samhället. På Kungshögsskolan i Ljungby, bara några kvarter från brottsplatsen, försöker personal och elever att göra skoldagarna så normala som möjligt efter tragedin. Men det är svårt – oron hos föräldrar, barn och personal är tydlig.
– Vi gör vad vi kan för att stilla oron. Vi vill ju ha en så trygg och normal skoldag som bara möjligt. Skolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga. Men den här oerhört tragiska händelsen skapar oro, säger rektor Ann-Christin Peterson-Rosén till TT.
Extrapersonal har kallats in för att hålla extra uppsyn över skolgården när barnen befinner sig utomhus på rasterna.
– Förutom att prata med eleverna ska de hålla extra koll på vilka som kommer till skolan. Det är personal som barnen känner sedan tidigare, säger hon.
På skolan går ett av den mördade fyraåringens syskon.

Kyrkan viktig roll

Ljungby kyrka har blivit en viktig plats dit både barn och vuxna kommer för att bearbeta sorgen. De skriver i kondoleansboken och tänder ljus för att hedra minnet av fyraåringen.
– Ett så litet barn alltså, då känns det alltid hårdare när sorgen drabbar. Jag tror att den här händelsen påverkar hela vårt land, säger kyrkoherde Håkan Sjömar till TT.
Även i dag håller kyrkan extra öppet.
– Med tanke på aktiviteten fyller den en viktig funktion, säger Håkan Sjömar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag