Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen nya tips i sökandet efter Emilie Mengs mördare

Emilie Meng försvann från danska Korsør sommaren 2016 och hittades senare död i ett vattenfyllt grustag sex mil därifrån. Nu har 25 nya tips kommit in till utredarna. Foto: PRIVAT

Försvunna Emilie Meng, 17, hittades död i ett vattenfyllt grustag under julhelgen 2016.

I tisdags vädjade polisen om tips kring den bil som setts vid platsen där Emilies kropp anträffades.

Nu har 25 nya tips kommit in till utredarna, rapporterar danska TV2.

Emilie Meng försvann tidigt på morgonen den 10 juli förra året. Vännerna såg henne för sista gången då hon vinkade hejdå kring 04-tiden utanför Korsør station, därefter följde månader av ovisshet. 

Först på julafton samma år hittades hennes döda kropp i ett vattenfyllt grustag i Borup, sex mil från platsen hon försvann.

I jakten på mördaren har polisen tagit hjälp av allmänheten. Bland annat har man vädjat efter uppgifter om en ljus, troligtvis vit Hyundai i30 sågs under några flyktiga sekunder på en övervakningsfilm från Korsør station.

Polisen söker mystisk bil

I tisdags avslöjade polisen att ett kvinnligt vittne sett en ljus liten eller mellanstor bil vid Regnemarks Bakke, som ligger alldeles i närheten av platsen där Emilie Meng hittades, bara timmar efter hennes försvinnande. Bilens baklucka var öppen och intill syntes en man som enligt vittnet "hanterade något tungt".

Polisen vädjade därför om tips kring den mystiska mannen – som kan vara gärningsmannen. 

Enligt det kvinnliga vittnet såg hon flera andra fordon på vägen, bland annat den traktor som körde framför henne och som fick henne att sänka farten och därmed upptäcka den ljusa bilen. Därför tror polisen att fler kan ha sett den vita bilen.

25 nya tips 

Nu rapporterar danska TV2 att 25 nya tips kommit in till polisen efter deras efterlysning, tips som utredarna går igenom och utvärderar.

– Vi ser om upplysningarna är sådana vi redan har fått förut eller om det är något som kan ta oss vidare i utredningen, säger Søren Ravn, vice polisinspektör vid Sydsjællands och Lolland-Falsters polis.

– Vi vet inte om det ligger ett tips från traktorföraren bland tipsen vi tagit emot, det ska vi undersöka. Men annars har vi inte hör något, säger Søren Ravn.