Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen grundlurade skum matthandlare

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.

En skum matthandlare som försökte lura en man i Klippans kommun blev själv grundlurad. När bedragaren var på hembesök hos sitt offer greps han.

”På en given signal gjorde vi entré”, skriver polisen i nordvästra Skåne på sin Facebooksida.

Matthandlaren är nu anhållen.

Mannen som skulle bli lurad kontaktades i mitten av veckan av en matthandlare i 50-årsåldern. Han erbjöds då att köpa väldigt dyra och fina mattor till ett vänskapspris.

Men den tilltänkte kunden tyckte att erbjudandet lät lite väl bra. Han insåg att matthandlaren snarare var en bluffmakare som tänkte blåsa honom på pengar.

Matthandlare. Fast i det här fallet gjorde matthandlaren hembesök hos sin kund.Foto: YLWA YNGVESSON
Polisen stod och väntade utanför och stormade sedan in för att gripa matthandlaren. (Bilden tagen i ett annat sammanhang.)Foto: FRITZ SCHIBLI

Han bestämde ändå datum och klockslag för matthandlarens hembesök som om han var intresserad av att göra affär. Därefter tog han kontakt med polisen.

Poliserna lyssnade på beskrivningen och insåg att de sannolikt hade att göra med en bedragare. Och nu fick de plötsligt chansen att ta fast honom på bar gärning.

Polisen stormade in

På den överenskomna tidpunkten kom matthandlaren hem till sin kund och började lägga ut sina varor till försäljning.

”Med sig har han ett antal mattor som enligt uppgift skulle vara värda 80 000”, skriver polisen i sitt inlägg på Facebook.

Då stormade ordningsmakten in i bostaden.

”På en given signal gjorde sedan vi på polisen entré för att undersöka vad ”säljaren” höll på med. Det blev dock svårt att förklara”, skriver polisen.

Bara värd en bråkdel

Polisen har i efterhand kontrollerat värdet på mattorna och fått bekräftat att den som skulle kosta 80 000 kronor bara var värd en bråkdel av den summan.

Mannen, född 1970, greps som misstänkt för försök till bedrägeri och anhölls under kvällen på den brottsrubriceringen.

Det framgår inte av polisens inlägg på Facebook vad som därefter har hänt – om mannen ska begäras häktad av åklagare eller försättas på fri fot.

Men inlägget har fått ett 60-tal kommentarer som samtliga är mycket positiva till insatsen.