Polisen grävde upp kokain – sabbade grannens häck

Publicerad

Polisen misstänkte att 59-åringen grävt ner narkotika i sin trädgård och efter en omfattande utgrävning säkrades flera kilo kokain.

Men under arbetet råkade poliserna också gräva sönder grannens häck.

Nu ersätts grannen av myndigheten, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Trelleborgaren har suttit häktad sedan oktober misstänkt för grovt narkotikabrott samt grovt vapenbrott. Samma månad grävde polisen upp hela hans trädgård.

Polisen misstänkte att mannen hade gömt en stor mängd narkotika på tomten. När polisen sedan bokstavligen började gräva i saken hittade de också flera kilo kokain.

Men alla var inte lika förtjusta i utgrävningen.

Grannen ersätts

I samband med att 59-åringen trädgård grävdes upp fick även 59-åringen granne delar av sin häck förstörd.

Grannen valde senare att vända sig till polismyndigheten med ett krav på knappt 3 000 kronor i ersättning för utlägg i form av nya häckplantor, fiberduk, barkmull, singel samt hyra av släp och tolv timmars eget arbete, skriver Trelleborgs Allehanda.

Nu väljer polismyndigheten att ersätta grannen. Men bara för utläggen – ersättning för arbetskostnaden beviljas inte, enligt tidningen.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag