Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen ger upp att utreda skjutningarna

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Polisen i Värnamo har lagt ner utredningarna av tre grova våldsbrott – tre skjutningar inom loppet av mindre än en vecka.

Skälet är de inblandades tystnad – ”ingen person kring de här ärendena har pratat med polisen”, skriver Värnamo Nyheter.

De tre uppmärksammade skjutningarna skedde i slutet av maj i år.

I stadsdelen Rörstorp blev en man i 20-årsåldern skjuten med tre skott i närheten av en förskola.Foto: Privat
”Ingen person kring de här ärendena har pratat med polisen” – nu läggs utredningarna ner.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Natten till onsdagen den 20 maj avlossades flera skott på Birger Jarlsgatan i centrala Värnamo. Ingen skadades, såvitt känt.

Vid 03-tiden lördagen den 23 maj avlossades flera skott mot en lägenhet i Rydaholm. Flera kulhål syntes i en ruta. Ingen hade skadats.

Måndagen den 25 maj vid 19-tiden larmades polisen till en skottlossning i stadsdelen Rörstorp. En man i 20-årsåldern hade blivit skjuten med tre skott i närheten av en förskola på Blåbärsvägen.

Inga livshotande skador

Den skjutne mannen fördes tillsjukhus med ambulans. Hans skador var inte livshotande. Han beskrevs som ”inte okänd för polisen”.

Alla de tre skottlossningarna har därefter utretts i snart ett halvår – utan påtagligt resultat. Nu läggs alltså utredningarna ner.

Rickard Finndahl, chef för polisens avdelning för grova brott, hänvisar till att ingen person kring de aktuella fallen har velat prata med polisen.

Folk känner till vad som har hänt men väljer att hålla tyst.

”Inte gett oss information”

– Aktörerna i de här ärendena har inte gett oss information som vi behöver, säger Rickard Finndahl till Värnamo Nyheter.

– Vi har knackat dörr i hela området och lagt ned så ofantligt mycket utredningsåtgärder i de här ärendena. Vi har gått in med full kraft, men ibland så når man inte hela vägen.

Rickard Finndahl poängterar att utredningarna kan öppnas på nytt ”på ett knapptryck”.

– Det kan vara så att det kommer ett vittne eller någon annan person som har intressant information till oss, både anonymt eller med namn, då tar vi upp utredningen igen, säger han till tidningen.

Nisse Hellberg tilldelades Årets Skåning, mycket för att han var tidig med elektroniska konserter under pandemin.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!