Polisen efterlyser mannen på våldsfilmen från Malmö

Polisen misstänker att mannen på bilden är en känd kriminell man i 20-årsåldern som tidigare dömts för misshandel, enligt Kvällspostens källor.
Foto: Polisen

På mobilfilmen syns hur en man brutalt slår en kvinna som kommer gående på en trottoar till marken genom att svinga sin högra arm med full kraft mot sidan av hennes huvud. 

Bakom kameran hörs någon skratta.

Filmen, som visar en händelse i Malmö sommaren 2019, spreds snabbt både i Sverige och internationellt när den publicerades i sociala medier i mitten av september.

Mannen på filmen kunde efter en tid identifieras av polisen och nu meddelar man att han är efterlyst för händelsen, eftersom man inte lyckats hitta honom.

– Vi efterlyser honom för ett förhör, säger Hanna Hagberg, förundersökningsledare på polisen i Region syd, till SVT Nyheter Skåne.

Mannen är 20 år gammal och dömd för flera brott tidigare, enligt SVT. Han har även kopplingar till gängkriminella i Malmö.

Kvinnan som misshandlades gjorde en polisanmälan efter händelsen, men utredningen lades ner i brist på bevis. Den har sedermera återupptagits.

Mer tv: Grisarna far illa – bönderna får fortsätta

Länsstyrelsens anmärkningar: • Smutsiga djur • Behöver vård • För hög ammoniakhalt

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!