En person hittades död utanför Viken på midsommarafton. Foto: Lars Klint
En person hittades död utanför Viken på midsommarafton. Foto: Lars Klint

Polisen: Död man utanför Viken mördad

Publicerad
Uppdaterad
En man i 55-årsåldern hittades på fredagsförmiddagen död på sin gård utanför Viken norr om Helsingborg.
Senare kunde polisen konstatera att det rör sig om ett mord.
Larmet kom till polisen via SOS Alarm klockan 10.57. Det sa att en död man i 55-årsåldern hittats på en gård nordväst om Viken som ligger ungefär en mil norr om Helsingborg längs med kusten.
En patrull skickades till platsen. När polismännen kom fram var omständigheterna sådana att det fanns anledning att tro att brott ligger bakom dödsfallet.
– Vi utreder det som ett mord i avvaktan på teknisk undersökning, säger Marie Persson, presstalesman vid polisen i Skåne, till Expressen.se.

Förhör hålls

Tekniker skickades till platsen och de arbetade där vid klockan 14.00.
Polisen vill inte uppge vad det är som gör att de misstänker brott. Senare kunde polisen konstatera att det rör sig om ett mord.
Det är inte helt klarlagt vem som hittade kroppen och larmade polisen.
Förhör hålls med personer på platsen.
– Vi har anträffat personer som vi anser är intressanta att hålla förhör med, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Vid klockan 14.30 hade ingen gripits.
Den hemska nyheten har spridit sig i grannskapet under eftermiddagen.
– Han var en trevlig kille, säger en granne

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag