Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen upplöste flera demonstrationer

Demonstranterna drog vidare ner till Gustav Adolfs torg.
Foto: Vide Granqvist Hjulström

Malmöpolisen beslutade på onsdagskvällen att upplösa en demonstration på Möllevångstorget i Malmö eftersom den bröt mot både ordningslagen och pandemilagen.

Ytterligare en sammankomst bröts upp en liten stund senare.

Deltagarna i den första, icke-tillståndsgivna demonstrationen samlades vid 18-tiden på Möllevångstorget. Polisen uppskattade att det rörde sig om cirka 150 personer.

Demonstrationen hölls till stöd för det palestinska folket.

Arrangemanget bedömdes bryta mot både ordningslagen och pandemilagen och beslut om att upplösa demonstrationen hade tagits av vakthavande befäl, meddelade polisen.

Vid 19.15 uppgav polisen att sammankomsten hade skingrats.

Anmälningar skulle skrivas om brott mot ordningslagen, brott mot pandemilagen och om hets mot folkgrupp, med anledning av uttalanden som gjorts av personer i folksamlingen.

En del av deltagarna rörde sig in mot centrum.

Vid 19.20 hade på nytt ett 50-tal personer samlats – denna gång vid Triangeln. Ett beslut om att upplösa även denna sammankomst togs av vakthavande befäl.

Beslutet genomfördes och ytterligare en anmälan om brott mot ordningslagen skrevs.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!