Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen avlossade varningskott i Malmö

En person greps efter att ha försökt råna en butik på Lantmannagatan i Malmö. Polisen ska ha avlossat ett varningsskott under jakten på den cyklande rånaren.
Foto: Google Maps

Beväpnad med något knivliknande ska den 26-årige mannen ha försökt råna ett jourlivs på Lantmannagatan i Malmö.

Rånaren flydde sedan platsen på cykel, men kunde kort därefter gripas i närheten efter att polisen avlossat ett varningsskott.

– Polisen uppfattade att mannen tog fram ett vapen och sköt då ett varningskott, säger Bo Paulsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

Polis larmades till en jourbutik på Lantmannagatan vid tiotiden på tisdagskvällen. En man beväpnad med ett knivliknande föremål ska ha försökt råna butiken innan han lämnade platsen på cykel.

– Inne i butiken fanns butiksägaren och hans fru. Rånaren hade en kniv och hotade personalen, säger Bo Paulsson.

Polisen inledde snabbt jakten på den misstänkte rånaren och mannen kunde kort därefter gripas i närheten. Men i samband med gripandet ska polisen också ha avlossat ett varningsskott.

Försök till rån

– Polisen uppfattade att mannen tog fram ett vapen och sköt då ett varningskott, säger Bo Paulsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

Enligt polisen ska 26-åringen inte ha fått med sig något byte från butiken. Händelsen rubriceras nu som försök till rån och 26-åringen är sedan den tidiga onsdagsmorgonen också anhållen i ärendet.

Ingen människa uppges ha kommit till fysisk skada i samband med rånförsöket.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!