Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen avlossade varningskott i Malmö

En person greps efter att ha försökt råna en butik på Lantmannagatan i Malmö. Polisen ska ha avlossat ett varningsskott under jakten på den cyklande rånaren.Foto: Google Maps

Beväpnad med något knivliknande ska den 26-årige mannen ha försökt råna ett jourlivs på Lantmannagatan i Malmö.

Rånaren flydde sedan platsen på cykel, men kunde kort därefter gripas i närheten efter att polisen avlossat ett varningsskott.

– Polisen uppfattade att mannen tog fram ett vapen och sköt då ett varningskott, säger Bo Paulsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

Polis larmades till en jourbutik på Lantmannagatan vid tiotiden på tisdagskvällen. En man beväpnad med ett knivliknande föremål ska ha försökt råna butiken innan han lämnade platsen på cykel.

– Inne i butiken fanns butiksägaren och hans fru. Rånaren hade en kniv och hotade personalen, säger Bo Paulsson.

Polisen inledde snabbt jakten på den misstänkte rånaren och mannen kunde kort därefter gripas i närheten. Men i samband med gripandet ska polisen också ha avlossat ett varningsskott.

Försök till rån

– Polisen uppfattade att mannen tog fram ett vapen och sköt då ett varningskott, säger Bo Paulsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

Enligt polisen ska 26-åringen inte ha fått med sig något byte från butiken. Händelsen rubriceras nu som försök till rån och 26-åringen är sedan den tidiga onsdagsmorgonen också anhållen i ärendet.

Ingen människa uppges ha kommit till fysisk skada i samband med rånförsöket.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!