Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polischefen petad – får behålla miljonlön

Förre regionpolischefen Annika Stenberg har fått nya arbetsuppgifterFoto: ANNA HERMANSSON

Efter kritik och fackliga krav på avgång meddelade Annika Stenberg för en dryg vecka sedan att hon hoppar av uppdraget som regionpolischef i Syd. 

Stenberg ska dock jobba vidare på polismyndigheten och behåller månadslönen på 107 500 kronor, skriver Smålandsposten

Annika Stenberg tillträdde som regionpolischef i Syd i januari 2015 på ett femårigt förordnande. Stenberg har dock under sin tid på den positionen fått utstå mycket kritik. Bland annat har facket krävt hennes avgång. 

Den 9 januari meddelade Annika Stenberg att hon avgår med omedelbar verkan. Klas Friberg, polischef från region Väst sattes in som hennes efterträdare.

"Finns mycket att göra"

När beskedet kom var rikspolischef Dan Eliasson noga med att framhålla att Stenberg inte fått sparken och att hon ska fortsätta jobba i mydigheten.

–  Hon ska arbeta med polisens förmåga att vara tillgänglig för allmänheten i frågor som inte rör brott direkt. Du ska ha pass, brottsanmälningar, du har telefon, information och tillstånd. Där finns det jättemycket att göra och där han hon unika erfarenheter från Skatteverket, sa Eliasson då.

"Behåller alla förmåner"

Enligt Smålandsposten innebär de nya arbetsuppgifterna ingen förändring vad det gäller lön och andra förmåner.

 "Detta innebär att anställningsavtalet är detsamma och att hon behåller alla förmåner kopplade till anställningen, även lön och semester", skriver pressekreterare Mattias Lindholm vid Polismyndighetens kommunikationsavdelning i ett mejl till Smålandsposten.