Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis vaktar nakenbad – efter flera sexlarm

Polisen har fått flera klagomål om par som har sex på nakenbadet vid Knähaken. Obs: Bakdelarna till vänster i bild har ingenting med artikeln att göra.

Polisen har fått in många klagomål på att par har sex för öppen ridå på nakenbadet vid Knähaken de senaste veckorna. Nu håller polisen utkik efter de pilska badarna.

– Vi har inte tagit någon på bar gärning än, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne till hd.se.

Sommar, sol - och sex. Den senaste tidens hetta har fått svenskarna att strömma till stranden. Polisen i Helsingborg har fått flera samtal om personer som har sex vid nakenbadet i Knähaken mellan Råå och Helsingborg.

– De som ringt har ifrågasatt om det verkligen är okej, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson till tidningen.

Paret Ola och Sanna Spånglund från Borås njuter av sol och bad vid nakenbadet. De säger att det inte har hört att folk har sex öppet på platsen.

– Men vi vet att sådant pågår på andra ställen, exempelvis i Mellbystrand. Där har par sex i skogen och inte öppet bland barnfamiljer, säger Ola Spånglund.

– Badet här är centralt med stugor intill så det pratas nog en hel del. Det stör inte oss. De som har sex offentligt vill förmodligen ha publik, säger Sanna Spånglund.

Extra tillsyn

Gudrun Axelsson är en annan badgäst vid Knähaken.

– Jag var nere och badade förut i dag och såg något som verkade mystiskt. Fast de kanske bara kramades och det stör inte mig, säger hon.

Så länge sexet inte sker så att andra ser det är det inte förbjudet att ha sex på allmän plats i Sverige. Men om det sker på ett sätt som stör andra kan det vara fråga om brottet förargelseväckande beteende eller sexuellt ofredande.

Helsingborgspolisen har ännu inte skrivit någon polisanmälan gällande klagomålen från nakenbadet. Däremot ska de ha extra tillsyn av platsen.

– Det kan handla om att en patrull som inte har något larm att åka på för stunden tar en vända till badet, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson till tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!