Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis sprejade peppar- sprej på sina kollegor

Tillsammans med tre poliser skulle socialtjänsten omhänderta en tioårig pojke. Det slutade i kaos.

Poliserna hotades med stenar, blev slagna, rivna och bespottade.

Dessutom sprejade de varandra med pepparsprej, skriver Barometern.

När pojkens systrar tidigare omhändertogs av myndigheterna blev det stökigt.

Nytt bråk befarades och därför skickades en större patrull när pojken skulle hämtas och redan vid ytterdörren försökte mamman att stoppa poliserna som trots allt lyckades tränga sig in i lägenheten.

En av de tre poliserna tog hand om kvinnan men då lade sig pojkens mormor i bråket genom att kasta en toffel mot en av poliserna.

Har dömts

En burk pepparsprej togs fram för att få kontroll på situationen men något gick snett och en av poliserna sprejade sina kollegor i ögonen.

När patrullen skulle lämna platsen tillsammans med pojken tog mamman upp två stenar som hon hotade att kasta, men hon lade band på sig själv.

Den dramatiska händelsen utspelades i april förra året. Nu har pojkens mamma, mormor och morfar av Kalmar tingsrätt dömts till villkorlig dom och samhällstjänst samt dagsböter för bland annat våld mot tjänsteman.