Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis som rastade hunden råkade avslöja knarkare

Fem ungdomar åkte fast vid Hyllie vattentorn av en ren slump – för att en ledig narkotikapolis var ute och rastade sin hund. Flera polispatruller skickades dit.
Foto: Fritz Schibli
Hunddramat utspelades i ett grönområde intill Hyllie vattentorn i den södra delen av Malmö.
Foto: JENNY LEYMAN

En narkotikapolis på konferens i Malmö gick ut och rastade sin hund. Men hunden hade ingen aning om att husse var ledig – så den markerade mot fem ungdomar som satt och rökte något.

– Allihop togs med till polisen för provtagning. En av dem hade även en mindre mängd narkotika på sig, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd.

Händelsen utspelades vid 18-tiden i ett grönområde intill Hyllie vattentorn i den södra delen av Malmö.

Området ligger alldeles i närheten av Malmömässan – där Svenska narkotikapolisföreningen på fredagen invigde sin årliga medlemskonferens. En av deltagarna är en manlig hundförare från Göteborg.

– Han var ute och rastade hunden vid vattentornet. Samtidigt satt ett gäng på fem ungdomar i ett buskage och rökte någonting, säger Fredrik Bratt.

Hunden fick spel och satte av direkt bort till ungdomarna och gav skall. När husse insåg vad som var på gång slog han larm till de lokala kollegerna.

Misstänkta för narkotikabrott

Exakt vad de rökte är inte känt – men alla fem blev misstänkta för narkotikabrott.

– Vi skickade ut flera bilar. Bland annat en civil hundbil, säger Fredrik Bratt.

– Dels skulle vi leta efter eventuell narkotika som de här ungdomarna kunde ha kastat ifrån sig. Dels skulle de tas med in för provtagning. Alla misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. En av dem misstänks även för innehav.

Alla fem skulle lämna urinprov hos  Malmöpolisen. Den som eventuellt inte ville eller kunde skulle köras till sjukhus för att i stället lämna blodprov.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!