Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis söker efter bilder och filmer på Lelle Hildebrand

Lelle Hildebrands kropp är fortfarande försvunnen. Nu söker polisen efter bild på honom från den kväll när han försvann den 25 januari 1999.
Foto: POLISEN
Lelle Hildebrand köpte en sådan här klocka, en Tissot, på Hukes i Malmö 1998. Polisen vill få kontakt med personer som sett en sådan klocka.
Foto: Polisen

Polisen söker efter foto och filmmaterial från kvällen då Lelle Hildebrand försvann. 

Hildebrand såg senast vid livet kvällen den 25 januari 1999 i samband med en Hammerfall-spelning i Sölvesborg.

– Det handlar först och främst om Lelle Hildebrand som person. Vi är särskilt intresserade av en klocka som han haft, säger Bo Lundqvist, chef för Kalla fall-gruppen i polisens region syd. 

Den 37-årige turnéledaren Lelle Hildebrand var den kvällen på rockklubben Kartago med hårdrockbandet Hammerfall. Polisen vill ha kontakt med personer som var där som antingen kan ha filmat eller tagit bilder från just den kvällen.

Den kvällen hade Lelle Hildebrand troligen en klocka av märket Tissot som han köpt året innan på Hukes i Malmö.

– Klockan är försvunnen. Vi vill gärna få kontakt med personer som sett en sådan här klocka under omständigheter som de uppfattat som märkliga eller udda. De behöver inte tro att klockan har en koppling till mordet, säger Bo Lundqvist.

Förhoppningen är att man ska få in bildmaterial där Lelle Hildebrand finns med.

Kriminalkommissarie Bo Lundqvist och Kalla fall-gruppen har under senaste månaderna arbetat allt mer intensivt på att få fram nya uppgifter kring det olösta mordet.

Missing People har till exempel blivit involverade i sökandet efter den döde turnéledarens kropp.