En aggressiv ko gick till attack mot människor i Malmö på onsdagskvällen. Foto: Fritz SchibliEn aggressiv ko gick till attack mot människor i Malmö på onsdagskvällen. Foto: Fritz Schibli
En aggressiv ko gick till attack mot människor i Malmö på onsdagskvällen. Foto: Fritz Schibli
Kossan sköts ihjäl av polis. Foto: Fritz SchibliKossan sköts ihjäl av polis. Foto: Fritz Schibli
Kossan sköts ihjäl av polis. Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli

Polis sköt aggressiv ko i Malmö

Publicerad

En kviga på rymmen sköts ihjäl av polisen i Malmö på onsdagseftermiddagen.

– Vi blev tvungna att skjuta den, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region syd.

– Vi fick in larmet strax efter 17.30. Det första samtalet sa att kvigan sprang omkring ganska nära Malmömässan, säger Maya Forstenius.

Kvigan fortsatte senare på Annetorpsvägen och sprang mot Pildammsvägen och de mer centrala delarna av Malmö.

Men plötsligt gjorde det stora djuret en oväntad sväng.

– Vid Holma svänger den av och springer in på baksidan av Konsultgatan.

Polisen skulle fånga in den

Polisen skickade ut flera patruller med uppdraget att hitta, fånga in eller om möjligt isolera den samt dirigera trafiken.

Samtidigt larmas en skyddsjägare, men skyddsjägaren hann inte anlända innan jakten fick sitt slut. Kvigan uppförde sig stressat och aggressivt. Allmänhet i området uppmanades att hålla sig undan.

En kvinna som var ute gick med en hund attackerades av det stora djuret och tvingades springa därifrån.

– Polisen skrek åt henne och andra hundrastare som var ute och gick att de skulle gå därifrån, jag tror att hundarna stressade kvigan, säger en man som såg delar av dramat.

Stångade och sparkade på bilar

Sedan tvingades polisen skjuta ihjäl kvigan.

– I närheten av Konsultgatan uppstår en nödsituation eftersom kvigan gick till attack mot polis och allmänhet, säger Maya Forstenius.

Enligt polisens hemsida har kvigan rymt från en lantbruksmässa och polisen har haft kontakt med djurets ägare.

Under tiden på flykt har kvigan orsakat viss materiell förödelse, skriver polisen. Bland annat har den stångat och sparkat på flera bilar.

 

 

Magnus Andersson
Magnus Andersson
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag