Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisman påkörd på E4 – har livshotande skador

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Olyckan inträffade omkring klockan 20.15 vid Lagan i Ljungby kommun.
Foto: Google maps

En polisman har blivit påkörd av en lastbil på E4 norr om Ljungby.

Händelsen inträffade när polisen var utskickad för att hantera ett haveri. Polisen söker efter lastbilen som försvann från platsen.

Polismannen är förd till sjukhus, han är livshotande skadad och vårdas i Lund. 

Olyckan inträffade omkring klockan 20.15 strax norr om orten Lagan. Där hade en lastbil havererat och poliser var på plats för att hjälpa till med trafikåtgärder.

På E4 i det området pågår sedan flera månader ett omfattande arbete över en sträcka på cirka en och en halv mil. Trafiken leds i smala filer och köerna är tidvis besvärande.

En lastbil körde på polismannen som fördes till sjukhus med ambulans. Han har livshotande skador, uppger Region Kronoberg till P4 Kronoberg. Polismannen vårdas på Skånes universitetssjukhus i Lund, enligt radion.

Inte hittat lastbilen

Under torsdagsmorgonen hade polisen ännu inte heller lokaliserat den påkörande lastbilen.

– Vi letar efter lastbilen. Vi kan inte prata om smitning eftersom vi inte vet om chauffören uppmärksammat det som hänt, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

– Vi söker ytterligare vittnen till händelsen. Det är kaos på platsen. Vi kan inte utgå från att chauffören hör av sig.

Initaialt var det stopp i trafiken och långa köer i båda färdriktningarna. Men vid midnatt meddelade polisen att trafiken återigen var i gång.

”Ärendet rubriceras som grovt vållande till kroppsskada och olovligt avvikande från trafikolycksplats. Lastbilen som var inblandad i olyckan har ännu ej anträffats”, skriver polisen på sin hemsida.

TV: 17-åring död i centrala Malmö – misstänkt mord

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!