Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis nära att bli påkörd – sköt mot inbrottstjuv

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Foto: Google maps

Polis larmades till ett pågående inbrott på en bilfirma i Sjöbo under natten.

När polis kom till platsen var en av poliserna tvungen att hoppa undan för att inte bli påkörd. I samband med det avfyrade en polis sitt tjänstevapen.

Två män har gripits misstänkta för flera brott. 

Klockan 01.34 under natten mot tisdag larmades polis till Planteringsgatan i Sjöbo med anledning av ett pågående inbrott på en bilfirma.

När polis kom framtill platsen lämnade en okänd bil som då försökte köra på en av poliserna. Hen var tvungen att hoppa undan för att inte bli påkörd. I samband med händelsen avfyrade en polis sitt tjänstevapen för att få stopp på den flyende bilen – men försöket misslyckades.

Bilen hittades en bit bort och föraren kunde spåras med en hundpatrull. Föraren är misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman, stöld, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. I samband med polisens insats i Sjöbo greps ytterligare en man efter att ha kontrollerats med misstänkt stöldgods som tros komma från ett inbrott på en tidningsredaktion.

Det är i nuläget oklart om de två inbrotten har något samband. 

Se något mer:
Bråket spårar ur i kaos och skottlossning på parkering

”Folk sprang i alla riktningar”.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!