Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polis lånade ut sitt tjänstevapen till pojkvän

Kvinnan lånade ut sitt tjänstevapen till sin pojkvän, och lät denne provskjuta. Olämpligt, anser polisledningen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen riskerar nu diciplinpåföljd.
Foto: BILDBYRÅN

Polisen i Malmö var nere på skyttebanan för att träna. Då lånade hon ut sitt tjänstevapen till sin pojkvän, som fick provskjuta pistolen.

Icke förenligt med regelverket, skriver ledningen för polisregion Syd i en anmälan.

Nu riskerar kvinnan disciplinstraff.

Den kvinnliga polisen är enligt anmälan mycket intresserad av sportskytte och har under flera år tränat skytte. Hon är medlem i en skytteförening. 

Kvinnan har under våren varit sjukskriven, och då hennes intresse för skytte är stort uppmanades hon av läkare till att komma i gång med skyttet, något som antogs kunna muntra upp den delvis sjukskrivna kvinnan.

När det i våras drog ihop sig till en större tävling fick kvinnan av sina chefer tillstånd att bära och träna med sitt tjänstevapen inför tävlingen.

La upp på Instagram

Vid ett av dessa träningstillfällen i maj följde kvinnans pojkvän med till skyttebanan i Malmö. Enligt anmälan plockade pojkvännen upp kvinnan efter jobbet och de åkte tillsammans till skyttebanan.

Väl på plats lät kvinnan sin pojkvän låna tjänstevapnet för att testa att fyra av några skott. Det hela förevigades dessutom på bild, en bild som lades upp på Instagram.

Det hele skedde på pojkvännens initiativ, men kvinnan har erkänt det faktiska skeendet.

Någon brottutredning av händelsen kommer inte att genomföras, däremot står det klart, enligt Polisregion Syds utredning, att den kvinnliga polisen inte borde ha lånat ut sitt tjänstevapen till en annan privatperson. Det strider mot regelverket och därför förordar man nu att kvinna får en disciplinpåföljd för förseelsen i form av en varning.


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!