Polis grep 39-årig man efter väpnat rån

Publicerad

En livsmedelsbutik i Svedala rånades under söndagsförmiddagen.

Rånaren hotade personalen med pistol och kom över en okänd summa pengar innan han flydde platsen i okänd riktning.

Två timmar senare kunde polisen gripa en 39-åring i en lägenhet.

Rånet inträffade strax efter elva på söndagsförmiddagen.

Rånaren kom in i butiken och hotade personalen med någon form av skjutvapen. Efter rånet flydde mannen i okänd riktning med en mindre summa pengar.

Ett flertal polispatruller skickades till platsen och även hundpatrull.

Greps i lägenhet

Vid 13-tiden kunde också en 39-åring man gripas i en lägenhet i Svedala misstänkt för rånet.

– Vi fick bra uppgifter från den som blev rånad med bra signalement. Vi hade också tur att det fanns poliser med god lokalkännedom vilket ledde till en kontroll i den här lägenheten, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

I bostaden hittades även en vapenattrapp.

Ingen människa uppges ha kommit till fysisk skada vid rånet.

Magnus Andersson
Magnus Andersson
Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag