Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pojkvän hotades av flickvännens pappa

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Pappan och brodern har dömts i tingsrätten.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ett ungt par var länge i ett hemligt förhållande men plötsligt blev de påkomna av flickvännens pappa och bror, skriver Barometern

Pojkvännen blev då hotad eftersom han – enligt dem – hade ”fel” ursprung. 

Nu har pappan och brodern dömts i tingsrätten. 

I maj 2020 fick pojkvännen ett sms från sin flickvän.

Hon skrev att hennes pappa och bror fått reda på att de hade en relation. Förhållandet behövde hållas hemligt eftersom de kom från olika länder och religioner. Flickvännens familj tyckte hennes pojkvän hade ”fel ursprung”, skriver Barometern. 

Pojkvännen bestämde träff med flickvännens 16-årige bror för att prata om deras relation utanför en förskola i Småland. Pojkvännen var lite orolig eftersom han visste att brodern tidigare varit våldsam mot sin syster och tog därför med sig en vän. 

Vid mötet dök det plötsligt upp två bilar. I den ena satt flickvännens pappa och hennes 16-årige bror, i den andra bilen satt fyra maskerade personer som började jaga pojkvännen och hans kompis. 

De flesta var beväpnade och den 16-årige brodern jagade honom med kniv och försökte hugga honom. 

Tvingades byta stad 

Pojkvännen sprang därifrån tillsammans med sin vän till hans föräldrars lägenhet. De maskerade männen följde efter och slog sönder ett fönster till bostaden. Då lyckades pojkvännen larma polisen.

Pappan och brodern har båda nekat till att de skulle hotat pojkvännen. De menar i stället att pojkvännen tvingat den unga kvinnan till en relation med honom. 

Barometern skriver att även flickvännen vittnade i rätten, på försvarets begäran, och hon hade då samma historia som pappan och brodern.

Trots det dömde tingsrätten efter pojkvännens berättelse. Pappan döms till ett års fängelse och brodern till 90 timmars ungdomstjänst för grovt olaga hot. 

TV: Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!