Pojke tappades bort av förskolepersonal

LUND. En förskoleelev lämnades kvar efter en utflykt till tekniska museet i Malmö. Nu har barnets förälder anmält förskolan till Skolinspektionen.

– Vad som händer när vi inte är närvarande kan vi inte veta. Jag känner en direkt oro över att lämna mitt barn på förskolan men har inget val då både jag och min sambo jobbar, skriver föräldern i sin anmälan.

En förskola i Lunds kommun har blivit anmäld till Skolinspektionen, som nu utreder saken. Enligt förälderns anmälan ska personalen vid flertalet tillfällen ha slarvat med tillsynen av dennes barn under höstterminen i år.

"En busschaufför är ingen pedagog"

Föräldern uppmärksammar olika incidenter som tagit plats under hösten. Under en utflykt till tekniska museet i Malmö ska förälderns son ha lämnats kvar, för att senare hittats av en äldre dam som kontaktat förskolan. Förskolan ska då ha skickat sin busschaufför för att hämta upp barnet, något som föräldern är starkt missnöjd med.

– En busschaufför är ingen pedagog, och heller inte någon person som ska eller bör ha ansvaret för barnen, skriver föräldern i sin anmälan.

Ska ha lämnats i regnet

Under en annan incident som föräldern nämner ska sonen ha lämnat ute i regnet under en höstdag. Sonen ska inte ha kunnat öppna grinden in till förskolan och upptäckts först när en förbipasserande förälder sett att alla andra barnen redan hade gått in.

Föräldern klargör i sin anmälan att hen känner direkt oro över att lämna sitt barn på förskolan, men har inget val på grund av att både hen och sambon jobbar.

I dagsläget väntar Skolinspektionen på ett yttrande från Lunds kommun angående fallet. Tillsammans med förälderns uppgifter kommer Skolinspektionen sedan komma fram till ett beslut.

Utredning pågår

Personalen på förskolan hänvisar till förskolechefen Agneta Lindh-Nilson, som inte vill uttala sig om fallet innan utredningen har slutförts.

– Det är inget jag vill yttra mig om. Just nu pågår det en utredning, ni får återkomma i efterhand, säger Agneta Lindh-Nilson

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!