Pojke skadad efter misstänkt knivbråk

Publicerad

En 17-årig pojke har förts till sjukhus med ambulans efter ett misstänkt knivdåd i Osby på fredagskvällen.

Gärningsmannen uppges vara i samma ålder.

– Pojken har en skada i en arm, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral i region Syd.

Det misstänkta knivbråket inträffade vid 17-tiden. Polisen fick larmet klockan 17.21. Både polis och ambulans larmades till den angivna adressen på Östra Järnvägsgatan i Osby.

Enligt de första larmuppgifterna handlade larmet om ett bråk mellan flera ungdomar. På platsen påträffades en pojke i "17-årsåldern" med skador i ena armen. 

Enligt polisens hemsida har skadorna sannolikt orsakats av en kniv.

– Skadorna tyder på det, vi har också vittnesuppgifter som talar om en kniv, säger Fredrik Bratt.

Förd till sjukhuset i Kristianstad

Den skadade pojken fördes med ambulans till sjukhuset i Kristianstad.

I övrigt är skadeläget okänt i nuläget. Flera polispatruller har under kvällen arbetat med ärendet och polisen har hållit förhör och vidtagit andra initiala utredningsåtgärder för att kunna få fram en identitet på en eventuell gärningsman. 

Oklar orsak bakom bråket

Den misstänkte gärningsmannen ska enligt uppgift vara i ungefär samma ålder som den skadade pojken, skriver polisen på sin hemsida. 

Ingen person är dock gripen. Vad som orsakat bråket framgår inte heller, men ärendet är pågående.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel i nuläget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag