Två personer rånade: "Möjligt att rånen är ihopkopplade"

Publicerad
Uppdaterad

En ensam gärningsman tvingade till sig en pojkes väska, senare blev en kvinna i samma område rånad på sin väska.

Rånen skedde på Norra Neptuniagatan och Kilgatan i Västra hamnen, Malmö.

– Det är möjligt att rånen är kopplade, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen larmades på fredagsmorgonen till Norra Neptuniagatan i Västra hamnen, i Malmö med anledning av ett rån. Larmet inkom klockan 06.08.

– En pojke i hittills okänd ålder ska ha blivit rånad, förövaren fick med sig väskan, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Vissa signalement på gärningsmannen har angetts.

– Han ska ha haft på sig en luvtröja, keps och dunjacka, runt 170 centimeter lång.

Ytterligare ett väskrån

Ungefär en halvtimme senare larmades polisen till samma stadsdel i Malmö, men nu till Kilgatan.

En kvinna i 50-årsåldern hade även hon fått sin väska ryckt.

– Det finns inte särskilt mycket signalement angivna på detta ärende, vad vi vet är att det handlade om en ung man, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan de två händelserna.

– Det är möjligt att rånen är kopplade. Det är för tidigt att varken dementera eller bekräfta. Men vi har ingen frihetsberövad i något av ärendena, så visst kan det vara möjligt, säger Kim Hild.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag