Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunnen elvaåring hittad åtta mil hemifrån

Försvann på väg hem från skolan – söks med helikopter.
Foto: Google maps

En elvaårig pojke i Gnosjö som varit försvunnen sedan lunchtid hittades vid 20.30 på en bensinmack i Huskvarna – åtta mil hemifrån.

Pojken hade försvunnit på väg hem från skolan, som ligger i samhällets centrala delar.

Polisen sökte bland annat med två hundpatruller. En helikopter med värmekamera skulle söka men tvingades avbryta på grund av dåligt väder.

Enligt polisen hade pojken varit borta i åtta timmar, sedan 12.30-tiden. Han skulle ha försvunnit på väg från skolan i Gnosjö till sitt hem en bit utanför samhället.

– Vi fick larmet klockan 14.38 så föräldrar och skolpersonal har sökt i två timmar själva först, säger polisens presstalesperson Daniel Söderqvist.

– Pojken är lite blyg och tillbakadragen. Det skulle kunna finnas en risk att han inte ger sig tillkänna när man ropar på honom.

Flera polispatruller sökte tillsammans med privatpersoner efter pojken sedan seneftermiddagen.

Satte in helikopter

– Vi är ute med fyra patruller plus två hundpatruller, säger Daniel Söderqvist.

– Vi söker så att säga inifrån och ut – från skolan och längs pojkens väg till hemmet. Det kan vara några kilometer.

En helikopter skulle ha satts in för att delta i sökandet efter den försvunna pojken med värmekamera, och skulle koncentrerat sig på områden utanför centrala Gnosjö.

Men strax före klockan 19 kom besked att helikoptern inte hade kommit fram till orten. Den hade återvänt till Göteborg på grund av dåligt väder.

Nollgradigt och blåsigt

Det var nollgradigt och byiga vindar på orten.

– Temperaturen är väl i så fall det värsta för pojken. Men han ska ha på sig en rejäl vinterjacka, säger Daniel Söderqvist.

– Vi skulle gärna se att allmänheten kollar i sina förråd, källare och liknande så att pojken inte gömt sig där någonstans, säger Daniel Söderqvist.

Frivilliga var ute och sökte

Organisationen Fikk, Frivilliga insatser i kris och katastrof, kallade ut allmänheten och vid 19.30-tiden var enligt uppgift 200 frivilliga på plats.

Pojken hittades klockan 20.30 på en bensinstation i Huskvarna. Polisen fick tips från allmänheten som sett honom.

– Han har antagligen tagit sig dit med buss eller liknande, säger Daniel Söderqvist.

– Nu är han på väg hem i polisbil.

Så jobbar polisen vid sök efter försvunna personer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!