Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

11-årig pojke försvann – har hittats välbehållen

Fyra timmar efter att han anmäldes försvunnen hittades pojken på ett köpcentrum, meddelar polisen.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En 11-årig pojke försvann från sin skola i Malmö vid 13-tiden på fredagen.

Polisen sökte efter honom med flera polispatruller.

– Han sågs lämna skolgården ensam, säger Evelina Olsson, vid polisen i region syd.

Vid 19-tiden hittades han välbehållen på ett köpcentrum, meddelar polisen.

Larmet om den försvunna pojken kom in till polisen klockan 14.58. Pojken hade då varit borta i ungefär två timmar sedan han försvann från sin skola på Kirseberg i Malmö.

– Han sågs lämna skolgården ensam. Personal och föräldrar letade ett tag i området innan de kontaktade oss, säger Evelina Olsson, talesperson vid polisen i region syd.

Flera polispatruller, bland annat en hundpatrull, sökte efter pojken. Det fanns ingen misstanke om att han har utsatts för brott.

– Vi söker i ett större område och kollar av allmänna platser. Vi vet inte vart han har tagit vägen, det finns inte mycket att gå på, säger Evelina Olsson.

Hittad på köpcentrum

Polisen gick i samråd med föräldrarna ut med en bild på 11-åringen.

Polisen beskrev pojkens signalement enligt följande:

”Han är cirka 145 centimeter lång, klädd i en svart Nike hoodie-tröja med vita ränder längs med ärmarna, mörkblå Adidasbyxor och svarta gympaskor med vit sula. Pojken ska eventuellt ha med sig en väska av märket Adidas.”

Allmänheten uppmanas att ta kontakt med polisen för tips via 112.

Fyra timmar efter att han anmäldes försvunnen hittades pojken på ett köpcentrum, meddelar polisen.