En plogbil löpte amok i Karlskrona. Arkivbild. Foto: JENS L'ESTRADEEn plogbil löpte amok i Karlskrona. Arkivbild. Foto: JENS L'ESTRADE
En plogbil löpte amok i Karlskrona. Arkivbild. Foto: JENS L'ESTRADE
Polisen ser på händelsen som en olycka. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENPolisen ser på händelsen som en olycka. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Polisen ser på händelsen som en olycka. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Plogbil löpte amok: "Levde sitt eget liv"

Publicerad

En plogbil satte av i fullt sken på lördagsmorgonen i centrala Karlskrona.

Föraren tappade kontrollen på fordonet – som körde in i fyra bilar.

– Plogbilen började leva sitt eget liv, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

När en plogbilsförare svängde in på Hantverkargatan i centrala Karlskrona på lördagsmorgonen tappade han kontrollen på sitt fordon. Föraren själv ska ha beskrivit händelsen som att plogbilen "levde sitt eget liv", menar polisen.

– När han körde in på Hantverkargatan ska plogbilen börjat leva sitt eget liv. Den gav full gas och kunde inte styras och bromsas på vanligt sätt, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Föraren menar också att plogbilen var "okontrollerbar".

– Plogbilen ska ha varit okontrollerbar. Den kolliderade med fyra bilar, innan den fastnade i en bil och föraren lyckades stänga av motorn.

Skadade bilar

De fyra bilarna skadades, men i varierande grad.

– Bilarna fick olika stora skador, vissa fick repor, andra fick bucklor, säger Anna Göransson.

 

LÄS MER: Plogbil och bil i krock

 

Plogbilsföraren ska troligtvis inte behövt uppsöka sjukvård, men klagade enligt polisen på nacksmärtor.

Ingen anmälan om brott är upprättad.

– Det finns ingen misstanke om brott, det är viktigt att understryka. Polisen ser på händelsen som en olycka.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag