Det blev så stökigt på planet att piloten tvingade nödlanda på Kastrup i Köpenhamn. Arkivbild. Foto: DAVID PEACOCKDet blev så stökigt på planet att piloten tvingade nödlanda på Kastrup i Köpenhamn. Arkivbild. Foto: DAVID PEACOCK
Det blev så stökigt på planet att piloten tvingade nödlanda på Kastrup i Köpenhamn. Arkivbild. Foto: DAVID PEACOCK
Polisens presstalesperson berättar att personerna hade druckit alkohol och uppfört sig olämpligt. Arkivbild. Foto: SHUTTERSTOCKPolisens presstalesperson berättar att personerna hade druckit alkohol och uppfört sig olämpligt. Arkivbild. Foto: SHUTTERSTOCK
Polisens presstalesperson berättar att personerna hade druckit alkohol och uppfört sig olämpligt. Arkivbild. Foto: SHUTTERSTOCK

Planet tvingades landa – passagerarna för fulla

Publicerad

Ett Norwegianplan som lyfte från Oslo i söndags hade slutdestination München. 

Däremot kom planet inte så långt utan tvingades landa i Köpenhamn efter att flera passagerare inte kunde uppföra sig. 

– De hade druckit alkohol. Piloten fattade beslutet att han inte vill ha dem ombord, säger presstalespersonen vid Köpenhamnspolisen till norska TV 2.  

Planet som lyfte från Oslo skulle flyga till München. Men på planet blev det så pass stökigt att piloten tvingade landa på Kastrup i Köpenhamn, det rapporterar norska TV 2. 

Polisens presstalesperson berättar att personerna hade druckit alkohol och uppfört sig olämpligt. Någonting som ledde till att piloten fattade beslutet att inte ha personerna ombord.

– De hade betett sig dåligt och hotat kabinpersonalen, säger polisens presstalesperson. 

Minst tio poliser

En som befann sig ombord på planet var Ronny Vatnehol får Summöre. Enligt honom var det minst tio poliser på plats för att ta hand om de stökiga personerna. 

– Folk förstod inte riktigt vad som hände. När de åtta avlägsnades sa piloten att alla var tvungna att ta med sig sina saker och lämna planer, säger Ronny Vatnehol till norska TV 2. 

Han berättar att alla andra passagerare som också fick kliva av från planet senare fick gå ombord igen.

Kom aldrig till München

Efter landningen i Köpenhamn tog sig planet aldrig vidare till München. Istället lyfte det ånyo mot Oslo. Där fick alla passagerare ta in på hotell innan de morgonen efter, alltså 16 timmar senare äntligen kunde flyga mot München igen.

Charlotte Holmbergh Jacobsson, pressansvarig på Norwegian, säger att de har nolltolerans för dåligt beteende.

– Jag har inga detaljer om vad dessa personer gjorde, men ibland händer det att passagerare beter sig på ett sätt att personalen inte kan ta hand om säkerheten ombord, säger hon till TV 2.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag