Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Planet tvingades landa – passagerarna för fulla

Det blev så stökigt på planet att piloten tvingade nödlanda på Kastrup i Köpenhamn. Arkivbild. Foto: DAVID PEACOCK
Polisens presstalesperson berättar att personerna hade druckit alkohol och uppfört sig olämpligt. Arkivbild. Foto: SHUTTERSTOCK

Ett Norwegianplan som lyfte från Oslo i söndags hade slutdestination München. 

Däremot kom planet inte så långt utan tvingades landa i Köpenhamn efter att flera passagerare inte kunde uppföra sig. 

– De hade druckit alkohol. Piloten fattade beslutet att han inte vill ha dem ombord, säger presstalespersonen vid Köpenhamnspolisen till norska TV 2.  

Planet som lyfte från Oslo skulle flyga till München. Men på planet blev det så pass stökigt att piloten tvingade landa på Kastrup i Köpenhamn, det rapporterar norska TV 2. 

Polisens presstalesperson berättar att personerna hade druckit alkohol och uppfört sig olämpligt. Någonting som ledde till att piloten fattade beslutet att inte ha personerna ombord.

– De hade betett sig dåligt och hotat kabinpersonalen, säger polisens presstalesperson. 

Minst tio poliser

En som befann sig ombord på planet var Ronny Vatnehol får Summöre. Enligt honom var det minst tio poliser på plats för att ta hand om de stökiga personerna. 

– Folk förstod inte riktigt vad som hände. När de åtta avlägsnades sa piloten att alla var tvungna att ta med sig sina saker och lämna planer, säger Ronny Vatnehol till norska TV 2. 

Han berättar att alla andra passagerare som också fick kliva av från planet senare fick gå ombord igen.

Kom aldrig till München

Efter landningen i Köpenhamn tog sig planet aldrig vidare till München. Istället lyfte det ånyo mot Oslo. Där fick alla passagerare ta in på hotell innan de morgonen efter, alltså 16 timmar senare äntligen kunde flyga mot München igen.

Charlotte Holmbergh Jacobsson, pressansvarig på Norwegian, säger att de har nolltolerans för dåligt beteende.

– Jag har inga detaljer om vad dessa personer gjorde, men ibland händer det att passagerare beter sig på ett sätt att personalen inte kan ta hand om säkerheten ombord, säger hon till TV 2.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!