Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Spärra in fler personer i bunkern

Här är gården där kvinnan ska ha hållits fången.Foto: Jens Christian
Mannen åtalar för människorov och grov våldtäkt vid Stockholms tingsrätt. Foto: Fotograf Jens Christian

Läkaren står åtalad för människorov och grov våldtäkt. Mannen misstänks ha drogat en kvinna, våldtagit henne och hållit henne inspärrad i en bunker i närmare en vecka. Nu bekräftar chefsåklagare Peter Claeson att läkaren planerat att kidnappa fler personer.

– Det finns indikationer på att han planerat att föra bort andra personer, säger han till Kristianstadsbladet.

Mannen åtalar för människorov och grov våldtäkt vid Stockholms tingsrätt. Enligt åtalet kidnappade läkaren kvinnan 12 september förra året. Han ska först ha drogat kvinnan i centrala Stockholm och sedan genomfört ett samlag med kvinnan. Därefter har han fört kvinnan till en ljus- och ljudisolerad betongbunker utanför Kristianstad, där hon hållits inspärrad under närmare en vecka.

Bunkern hade flera säkerhetsdörrar av metall och var försedd med elektroniskt kodlås. I anslutning har det funnits en insynsskyddad rastgård

Skulle hållas som sexslav

Enligt åklagaren har syftet med byggnaden varit att utan upptäckt hålla människor inspärrade under längre tid.

Enligt kvinnan ska läkaren ha sagt att han planerade att ha henne som sexslav, och hålla henne inlåst i flera år. Han ska även ha sagt att hans plan var att spärra in ytterligare personer i bunkern.

Nu bekräftar chefsåklagare Peter Claeson att det finns misstankar om att mannen ska ha planerat att kidnappa ytterligare personer.

– Det finns en utredning som pågår parallellt. Det finns indikationer på att han planerat att föra bort andra personer, säger Peter Claeson till Kristianstadsbladet.

Det ska handla om liknande tillvägagångssätt som i fallet med kvinnan.

– Det är det vi misstänker, säger Peter Claeson.

Läkare har erkänt att han drogat och fört bort kvinnan men nekar till våldtäkt.

Rättegången inleds 25 januari.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!