Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen för prins Joachim – vårdas av hustrun Marie

Vem är vem i det danska kungahuset?
Efter stroken ska prins Joachim vårdas i slottet av sin hustru, prinsessan Marie.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Prins Joachim drabbades av en stroke mitt under semestern i Frankrike. 

Nu är rehab-planen klar – han ska vårdas av sin hustru på vinslottet Château de Cayx.

– Det är jätteviktigt, även på det psykologiska planet. Att man inte är helt ensam med sin sjukdom, säger journalisten Flemming Mønster, som nyligen råkade ut för samma sak som prinsen. 

Den 24 juli fördes prins Joachim akut till sjukhus och senare fick opereras på universitetssjukhuset i Toulouse för en blodpropp i hjärnan. Blodproppen ska ha uppkommit till följd av en ”plötslig dissektion av en artär”.

Kungahuset har tidigare meddelat att läkarna bedömt att prinsen kommer bli helt återställd.

”Prins Joachim återhämtar sig fortfarande bra men behöver fortfarande lugn och ro omkring sig”.

Nu är det klart hur han ska få sitt lugn. Han ska genomgå sin rehab på familjens franska vinslott Château de Cayx och enligt Se og Hør kommer hans hustru prinsessan Marie fungera som hans privata vårdare. 

Första bilden efter operationen. Kronprins Frederik åkte nyligen ner till Frankrike för att hälsa på lillebror som drabbades av en stroke i slutet av juli.
Foto: KONGEHUSET / RITZAU SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

”Det får han bara inte”

Den danska journalisten Flemming Mønster råkade ut för en liknande sak som prins Joachim under förra året. Han fick också hemvård av din hustru och hyllar beslutet. 

Dock är han tveksam till prinsens planer att påbörja sitt nya arbeta på danska ambassaden i Paris redan den 1 september. 

– Utifrån mina erfarenheter och den information jag fick från läkare så är jag beredd att säga att det är helt otänkbart. Det får han bara inte, säger han till Se og Hør. 

På det franska vinslottet som ligger i regionen Lot får prins Joachim lugn och ro i en miljö han är van vid. 

– Min första utlandsresa var till Lot. Min far föddes här och jag kommer hit nästan varje år, framför allt under sommaren, sa prins Joachim nyligen i en intervju med det franska magasinet La Depeche

TV från arkivet: Prins Joachim till sjukhus

Prinsen fick en blodpropp i hjärnan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!