Planet fick flyga vidare till Ronneby. ARKIVBILD Foto: SHUTTERSTOCK
Planet fick flyga vidare till Ronneby. ARKIVBILD Foto: SHUTTERSTOCK

Plan fick inte landa på grund av snöovädret

Publicerad

Ett plan från Stockholm på väg till Kalmar kunde på söndagskvällen inte landa.

Det var för helt enkelt alltför halt på flygplatsen.

– Det var så mycket nederbörd i form av snö. Det gjorde att bromsvärdena var för dåliga, säger Tobias Sandén, skiftledare på Kalmar Öland Airport.

Planet kom från Arlanda utanför Stockholm och skulle landa i Kalmar på söndagskvällen – något som visade sig bli svårt.

– Det var så mycket nederbörd i form av snö. Det gjorde att bromsvärdena var för dåliga, säger Tobias Sandén, skiftledare på Kalmar Öland Airport.

Trafiken väntas rulla på

Landningsbanan saltades under kvällen och snöfallet slutade – i alla fall tillfälligt. Därför är prognosen att trafiken under natten och morgonen ska flyta på som vanligt.

– Det beror på hur vädret blir, men vi tror att det här bara var tillfälligt, säger Tobias Sandén.

Stockholmsplanet fick flyga vidare till Ronneby, där passagerarna bussades vidare.

Det var Barometern som först rapporterade om halkproblemen på flygplatsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag