Plågade sin fru – med elpistol och hundmat

Den 57-årige mannen plågade och misshandlade sin chockade hustru i över ett dygn i parets gemensamma hemmet bland annat en elpistol. Elpistolen på bilden är fotograferad vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Lasse Svensson

Den 57-årige mannen plågade och misshandlade sin chockade hustru i över ett dygn i parets gemensamma hem.

Under de fasansfulla timmarna blev kvinnan bunden, slagen och utsatt för annan förnedrande behandling.

Bland annat ska mannan ha tvingat hustrun att äta hundmat.

Mannen själv hävdar att kvinnan var med på noterna och att allt bara var en del i en sadomasochistisk sexlek som båda var överens om.

Det våldsamma familjedramat fick sin upplösning natten till den 11 oktober förra året när ett tidningsbud upptäckte den chokade och skadade hustrun utanför en bensinstation.

Kvinnan hade då lyckats fly från bostaden medan maken somnat. En ambulans tillkallades omedelbart och förde den skadade hustrun till sjukhus.

Den 57-årige mannen greps och anhölls själv en stund senare, efter att en polispatrull tagit sin in i parets bostad.

Använde elpistol

Mannen har nu dömts av tingsrätten i danska Svendborg till åtta års fängelse för bland annat våldtäkt, grovt sexuellt våld, olaga frihetsberövande och olovligt tvång.

Den 57-årige mannen nekade dock till samtliga anklagelser och påstod under tingsrättsförhandlingen att kvinnan ingått en frivillig överenskommelse om den aktuella våldsakten.

Enligt åklagaren pågick den i över ett dygn där hustrun totalt ska ha varit i den 58-årige mannens våld. Mannen ska bland annat ha fört in föremål i kvinnans underliv medan han sparkade henne på kroppen. Han ska också tillfälligt ha förlamat sin hustru med en elpistol.

Under dramat ska mannen ha klätt av kvinnan på underkroppen och satt silvertejp för hennes ögon. Hon ska ha bundits till händer och fötter. Hustrun själv berättade i rättssalen att hon under den så kallade bestraffningsakten även tvingades att äta hundmat.

Hundarna lämnades på pensionat

I familjen fanns normalt sett två hundar, men de hade mannen lämnat in på hundpensionat under det aktuella dygnet.

I straffet på åtta års fängelse ingår också ansvar för en snart 14 år gammal händelse mot en före detta flickvän. Den gärningen dök upp för utredarna under det nu aktuella målet och åklagaren valde att ta med även det brottet.

Vid det tillfället ska den dåvarande flickvännen ha varit tillfångatagen under sex timmar och på samma sätt blivit förnedrad och torterad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!