Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pigg mässa lockade stjärnor och samlare

Man kan tro att en grupp jawas har hittat från planeten Tatooine till Helsingborg...
Foto: Tomas Leprince
Loki-likes. Linnea Transell utklädd till Loki, Lex Jörgensen, Angela Vuskovic utklädd till en annan version av Loki och Josefin Månsson som sig själv.
Foto: Tomas Leprince
Med inspiration från Team Fortress klädde Jonathan Henningsson, 15, ut sig till ingenjör Texas, Hjalle Nilsson, 21, till fransk spion och Izabella Henningsson, 17, till spelets version av pyroman.
Foto: Tomas Leprince
Viss väljer att klä ut sig helt med mask och kostym. Niclas Jönsson, 48, valde att sätta på sig en Musse Pigg-hatt. Det motiverade han med att Disney "har köpt rättigheter till Star Wars".
Foto: Tomas Leprince
Fredrik Lindberg, 34, gick all-in. Att köpa nya detaljer till sin Darth Vader-kostym och att göra egna delar är något han gillar.
Foto: Tomas Leprince
Det arrangerades lasersvärdstävlingar. Isak Hagberg, 7, var en av dem som var med. Han har tränat med lasersvärd i cirka fem år.
Foto: Tomas Leprince
Freja Lindblom, 21, utklädd till Agane från Dead or alive blir strypt av Lucy från Elfenieds. Karaktären har osynliga armar som hon ofta använder för att strypa personer. Under hjälmen finns Cathrin Andeberg.
Foto: Tomas Leprince
1 / 7

På sci-fi-mässan i Helsingborg var både utklädningarna och variationerna många.

Entusiaster från hela Skåne var på besök på Sundspärlan under lördagen.

- Det här är ett av mina största intressen, säger Linnea Transell, 21, som är utklädd till Loki från Marvel.

Kön ringlade sig långt utanför Sundspärlan i Helsingborg. Där pågår under helgen en sci-fi-mässa.

Samlarobjekten pryder nästan vartenda stånd i den stora lokalen och sci fi-fanstaster går runt och beundrar de olika objekten.

I ett rum pågår lasersvärdsträning, med inspiration hämtad från Star Wars och på ett annat ställe sitter gamla 80-talsstjärnan Samantha Fox och skriver autografer.

Men framför allt är gångarna fyllda med utklädda människor.

- Jag är Ayane från filmen "Dead or alive" och är här tillsammans med Lucy från "Elfenied", säger Freja Lindberg och pekar på Cahtrin Andeberg bredvid.

I vita, trasiga underkläder står Cathrin Andeberg med låtsasblod över hela kroppen. Tanken är att illustrera att hon är utklädd till en karaktär som mördar.

- Lucy går runt helt naken och mördar folk. Och jag har gjort mitt bästa för att se ut så. Hon har osynliga armar som hon stryper folk med, berättar hon.

Ville träffa kändisar

Men alla som är på mässan är inte utklädda. Rickhard Andersson från Svedala har tagit sig till Helsingborg för att träffa på kändisarna som är på plats.

En av dem är Samantha Fox, som han fått en autograf av.

- Jag kom hit för att träffa Samantha, och egentlige Ernie Hudson. Men nu blev han ju sjuk så det var tråkigt. Men Samantha var här och hon var jättetrevlig, säger han.

"Mest en kul grej"

På mässan är många mycket ambitiösa med sina utklädnader.

Men inte alla.

Niclas Jönsson, som framför allt är på mässan för att gå runt och kika, har inte ansträngt sig särskilt mycket för sin utklädnad.

- Jag hittade en Musse Pigg-hatt. Och tänkte att det kanske kunde visa lite hur Disney nu köpt upp Star Wars. Jag tyckte mest var en kul grej att klä ut sig så, berättar han.

- Annars är jag mest här för att kolla omkring. Jag samlar lite, men det är mest Star Trek-grejer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!