Niklas Berisha, 20 och hans bror Philip Dacic, 17, misstänks för mordet på småbarnspappan i Halmstad.
Niklas Berisha, 20 och hans bror Philip Dacic, 17, misstänks för mordet på småbarnspappan i Halmstad.

Philip Dacic, 17, gripen för mordet i Halmstad

Publicerad

HALMSTAD. Philip Dacic, 17, den yngre av de två bröder som misstänks för mordet på en 25-årig småbarnspappa i Halmstad, ankom under tisdagen till Sverige efter utlämning från Kosovo och greps omedelbart av polisen.

På torsdagen hålls häktningsförhandlingen mot pojken i Halmstads tingsrätt.

Det var i november i fjol som den 25-årige småbarnspappan hittades död på sin arbetsplats, en kiosk i bostadsområdet Andersberg i Halmstad. Enligt polisen hade mannen utsatts för grovt yttre våld och en förundersökning om mord inleddes. Misstankarna föll snabbt på två bröder – Philip Dacic, 17 och Niklas Berisha, 20. De häktades i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för mordet och en intensiv polisjakt på de båda unga männen inleddes.

Ställs inför rätta

I december förra året kunde den yngre brodern, Philip Dacic gripas i Pejë i Kosovo och i början av mars greps även Niklas Berisha i samma stad.

Under tisdagen utlämnades 17-åringen till Sverige och greps direkt av svensk polis. På torsdag kommer han att ställas inför häktningsdomaren vi Halmstads tingsrätt misstänkt för mord.

KvP.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag