Peter Mangs under häktningsförhandlingen. Foto: Joachim Wall
Peter Mangs under häktningsförhandlingen. Foto: Joachim Wall

Peter Mangs misstänks för två mord till

Publicerad
Uppdaterad
Först häktades han för ett mord och fem mordförsök.
Nu begärs Peter Mangs häktad - för totalt tre mord och tio mordförsök.
- Han är misstänkt på sannolika skäl, säger chefsåklagare Solveig Wollstad till Expressen.se.
Efter flera oförklariga skjutningar i Malmö greps Peter Mangs, 38. Han häktades senare, den 9 november, misstänkt för ett mord och fem mordförsök.
Men nu växer utredningen mot Mangs. Och om misstankarna stämmer så har han mördat under en lång tid.

Misstänks ha mördat under lång tid

På måndagen misstänktes Mangs för ytterligare två mord och fem mordförsök. Morden han misstänks för inträffade sommaren 2003 mot Kooros Effatian, 65 år, och Firas Al-shari, 23. Båda hittades döda i sina lägenheter.
Det senaste mordet som Mangs misstänks för är på Trez West Persson, 20, i oktober 2009. Det senaste mordförsöket han anklagas för inträffade i augusti i år.
– Utredningen har gått vidare. Han är misstänkt på sannolika skäl i de här nya fallen, säger chefsåklagare Solveig Wollstad, till Expressen.se.
Det innebär att Peter Mangs begärs häktad för totalt tre mord och tio mordförsök vid omhäktningen på tisdagen.

Starkt bevisläge

Men Solveig Wollstad är förtegen om vilka nya fall det gäller.
– Jag vill vänta till rätten har gått igenom materialet. Vi ska hålla en presskonferens under tisdagen, säger hon.
På grund av det starka bevisläget tog Solveig Wollstad beslutet att begära Peter Mangs häktad på sannolika skäl.
Enligt spaningsledaren Börje Sjöholm förnekar Mangs brott.
– Men han är konversabel, säger Sjöholm till TT.
Sjöholm utesluter inte att mannen kan bli misstänkt för ytterligare brott.
Peter Mangs har genomgått en mindre rättspsykiatrisk undersökning som visar att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag