Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Madsens ubåt har förstörts

Ubåten UC3 Nautilus bärgades snabbt och har sedan dess stått uppställd i ett hamnområde i Köoenhamn.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under rättegången täckte polisen över ubåten.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Madsen dömdes nyligen till livstids fängelse för mordet på Kim Wall.Foto: IBL/POLFOTO

Peter Madsen dömdes till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. 

Mordet ägde rum ombord på Madsens ubåt UC3 Nautilus. Nu har ubåten förstörts, enligt Danmarks radio.

När Peter Madsen dömdes till livstids fängelse för att ha mördat Kim Wall beslutade rätten också att Madsens ubåt, där brottet begicks, skulle förstöras.

Nu har det skett.

– Det stämmer att den är borta. Den har plockats isär och destruerats på den plats där den stått uppställd, säger vice polisinspektör Brian Belling från Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

"Normal procedur"

Ubåten har betraktats som ett beslagtaget föremål i brottsutredningen mot Peter Madsen. Samtidigt har den varit ett populärt mål för nyfikna. Polisen valde till och med att i samband med rättegången täcka över ubåten där den stod uppställd i Köpenhamns hamn.

– Det är en normal procedur för alla beslagtagna föremål. När ärendet är avgjort gör man en samanställning av föremålen och gör sig av med de föremål som inte ska behållas, säger Brian Belling till Ekstrabladet.

Peter Madsen dömdes i våras för bland annat mord. Han dömdes för att i samband med en tur i ubåten i augusti förra året ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, som arbetade med ett reportage om Peter Madsen.

Domstolen slog fast att Madsen planerat mordet och straffet blev livstids fängelse.

I september fastställdes domen av landsreten, den danska motsvarigheten till hovrätten.

 

Texten uppdateras