Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Madsen har gift sig i fängelset

Foto: / POLFOTO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: POLFOTO / IBL
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Peter Madsen är dömd för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.

I december ska han ha gift sig med den ryska kvinnan Jenny Curpen i Herstedvester Fængsel där han avtjänar sitt livstidsstraff för mordet.

Det uppger kvinnan själv och flera källor kring Madsen för tidningen BT.

Enligt BT ska Peter Madsen och den ryska kvinnan Jenny Curpen ha gift sig i fängelset den 19 december. Peter Madsens advokat vill inte bekräfta detta, men flera källor i Peter Madsens närhet bekräftar detta oberoende från varandra, enligt BT.

De två ska ha haft kontakt med varandra under flera månader. Hur de fick kontakt är okänt, men i augusti 2018 uppmärksammades det stort att Peter Madsen genom sin Facebooksida sökte brevvänner.

Enligt Ekstrabladet är Jenny Curpen 39 år gammal och från Moskva. Hon ska dock bo i Finland och därifrån ska hon ha rest till Danmark den 18 december för att gifta sig med Peter Madsen.

Även Ekstrabladet har varit i kontakt med kvinnan, som bekräftar äktenskapen. Hon vill dock inte ytterligare kommentera saken, enligt Ektrabladet.

Mördades i ubåt

I sociala medier och i kontakter med Ekstrabladet presenterar hon sig som aktivist och konstnär. Både Jenny Curpen och Peter Madsen bekräftade den 8 januari äktenskapet på sina Facebooksidor. Peter Madsens Facebooksida sköts av personer utanför fängelset, enligt Ekstrabladet.

Peter Madsen dömdes 2018 för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades i samband med att hon i augusti 2017 åkt med Madsen i dennes egenkonstruerade ubåt UC3 Nautilus för att intervjua honom till en artikel. 

Peter Madsen dömdes till livstids fängelse. Under tiden som Peter Madsen satt häktad skilde han sig från sin dåvarande hustru som han varit gift med sedan år 2011. Hon var kallad som vittne i mordrättegången. Rätten fann dock, efter att hustrun presenterat ett läkarintyg på sviktande hälsa, att hon hade fullgoda skäl till att inte behöva vittna.