En person fördes till sjukhus efter krocken med hästen. Foto: Dennis Meisner / TopnewsEn person fördes till sjukhus efter krocken med hästen. Foto: Dennis Meisner / Topnews
En person fördes till sjukhus efter krocken med hästen. Foto: Dennis Meisner / Topnews
Foto: Dennis Meisner / TopnewsFoto: Dennis Meisner / Topnews
 Foto: Dennis Meisner / Topnews

Personbil och häst i krock – en skadad

Publicerad

En personbil krockade med en häst på rymmen på väg 13 i närheten av Södra Åsum under söndagskvällen.

När räddningsmanskapet kom fram blödde föraren från ansiktet och fick hjälpas ut ur det krockade fordonet som hamnat i diket.

– Han har haft riktig änglavakt, säger Magnus Fogelberg, yttre befäl vid sydöstra Skånes räddningstjänstförbund.

Larmet om olyckan kom till polisen 19.54 på söndagskvällen. Kort dessförinnan hade det kommit samtal om att fyra hästar rörde sig på vägen.

När räddningstjänsten kom fram till olycksplatsen stod den krockade bilen i diket. Föraren satt då kvar i fordonet.

– Han var vid medvetandet men hade skärskador i ansiktet och på händer och blödde från ansiktet. Rutan var helt intryckt och taket var ordentligt demolerad och föraren hade fått både delar av tak och ruta över sig, säger Magnus Fogelberg.

Efter att ha överlagt med ambulanspersonal på plats valde räddningstjänsten att göra ett så kallat säkert uttag och klippa loss delar av dörren och taket.

Förd till Skånes universitetssjukhus

Enligt Magnus Fogelberg är hastighetsbegräsningen på den aktuella sträckan 80 kilometer i timmen, men i vilket hastighet själva krocken skett har han svårt att avgöra.

– Men allt har ju landat över rutan och taket och det var en ganska stor häst. Så föraren har verkligen haft änglavakt att han lever.

Enligt polisen ska den påkörda hästen och ytterligare tre hästar ha varit på rymmen i samband med olyckstillfället.

– Ägaren har varit på plats och fångat in hästarna, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Föraren, som är i 25-årsåldern, fördes med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Lund. Hans tillstånd betecknas inte som allvarligt, men han får stanna på sjukhuset för fortsatt vård.

Den påkörda hästen dog på plats.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag