Personbil kör mot trafiken på E20

Publicerad

Vid 13.30-tiden fick polisen uppgifter om att en röd personbil körde mot trafiken på E20.

Flera personer uppgav att de hade varit nära att krocka med fordonet.

– Registreringsnumret larmades ut, men vi hittade aldrig bilen, säger Mia Sandgren, informatör vid polisens ledningscentral region syd, vid 14.30-tiden.

Polisen fick larmet 13.39.

Flera uppringare hade då hört av sig till polisen och berättat att en bil körde mot trafiken på E20.

– Det är personer som uppger att de varit på väg att krocka med den här bilen, säger Mia Sandgren.

Då uppgavs bilen ha passerat trafikplats Vintrie och befann sig i höjd med Ikea på E20 och körde i riktning mot Lund.

Ingen person uppges ha kommit till skada och via uppringarna fick polisen ett registreringsnummer som larmades ut. Men vid 14.30-tiden var bilen fortfarande inte återfunnen.

– Ingen är stoppad än så länge och vi söker inte aktivt länge, säger Mia Sandgren.

 

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag