Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personal slutar: Ska ha låst in barn på boende

Ett barn ska ha kallats ”äcklig” Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ett barn med funktionshinder ska ha låsts in på ett rum på ett LSS-boende och ska ha blivit kallad ”äcklig” av personal.

När ledningen fick kännedom om personalens agerande stängdes den anställde av.

Nu vidtas ytterligare åtgärder.

Det är Inspektionen för vård och omsorg som efter en anmälan enligt lex Sarah som har utrett förhållandena på ett LSS-boende i Skåne. 

Missförhållandet rör sig om bemötande och kompetens hos en anställd på boendet, som enligt en ”rapportör” ska ha varit ”alldeles för hård” mot barnen. 

Kallade barn ”äcklig”

Enligt den anmälan nyhetsbyrån Siren tagit del av rör det sig om flera händelser under en dryg vecka hösten 2019. 

Den anställde ska ha låst in ett av barnen i ett rum, varpå barnet har dragit i handtaget i panik. En ur personalen ska också ha kallat barn för ”äcklig”. 

”Aktuell personal har även enligt rapportören sagt andra otrevliga saker om barnen. Rapportören upplever inte att aktuell personal har känsla för hur man arbetar med barn med särskilda behov, utifrån ett lågaffektivt bemötande.”, går det att läsa i lex Sarah-anmälan. 

Den så kallade rapportören fortsätter beskriva:

”Särskilt allvarligt då flera av brukarna inte kan uttrycka sin upplevelse av situationer/händelser i ord. Det är svårt att avgöra huruvida händelsen har påverkat brukaren negativt”. 

Samtidigt konstateras att händelsen inte ska ha påverkat barnet, enligt föräldrarna. 

Slutar själv

Den anställde nekar att hen agerat kränkande mot barnen i verksamheten. Den anställde har också lämnat in sin uppsägning. 

Men LSS-boendet har ändå agerat med kraft. Utöver att stänga av den anställde under utredningen har flera punkter listats med åtgärder som redan vidtagits. Bland annat ska arbetsledande personal finnas på plats varje helg.

Det finns också en ökad närvaro av ”ledningsfunktioner”.

Enligt det som boendet redogjort för IVO planeras över grupputveckling för personalen och extern handledning. 

Ladda ner Kvällspostens app.