Kvinna hittad död nära väg – misstänkt mord

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Foto: Google maps

En kvinna i 40-årsåldern hittades på söndagsmorgonen död utanför Linderöd i Skåne.

Polisen spärrade av platsen och har inlett en förundersökning om misstänkt mord alternativt dråp.

– Det finns ingen gripen eller misstänkt, säger Katarina Rusin, vid polisen region Syd.

Larmet om den avlidna kvinnan kom in till polisen från allmänheten klockan 07.55 på söndagen. Enligt Kristianstadsbladet var det en förbipasserande joggare som hittade kroppen på en adress utanför Linderöd i Kristianstad kommun.

– Det var allmänhet som larmade med anledning av att man anträffat en person avliden, vi kommer dit och kan konstatera att så är fallet, säger Katarina Rusin.

Kroppen ska inte ha hittats i någon stadsmiljö, enligt polisen.

– Man kan benämna omgivningen som relativt mycket ute på landet. Det är i närheten av E22 utanför Linderöd, säger Kim Hild vid polisen i region syd.

Ett område har spärrats av och polisens tekniker har skickats till platsen.

– Vi försöker också hitta eventuella vittnen till händelsen och går runt till bostäder för att höra oss för, säger Kim Hild.

Vid 22-tiden hade kroppen identifierats och anhöriga underrättats. Det rör sig om en kvinna i 40-årsåldern.

”Kan inte utesluta brott”

Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt mord alternativt dråp, detta för att möjliggöra utredningsåtgärder. Det finns ingen misstänkt.

Strax innan klockan 17 på söndagseftermiddagen meddelade polisen att den tekniska undersökningen är avslutad. Kroppen har förts bort från platsen och avspärrningen hävts.

– Nu kommer utredningen fortsätta med bland annat obduktion av kroppen. Brottsrubriceringen är den samma. Det finns ingen gripen eller misstänkt, säger Katarina Rusin.

Mikael Persson på Kristianstadspolisen säger till Kristianstadsbladet att det finns omständigheter på platsen som tyder att ett brott inte ligger bakom dödsfallet.

– Vi kan fortfarande inte utesluta brott, men vi jobbar i riktningen att vi försöker utesluta brott, säger Mikael Persson till KB.

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717 

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

Dessa brott anmäldes mest i södra Sverige 2018

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!